Cara-Cara Membuat Config HA Tunnel Plus

Cara-Cara Membuat Config HA Tunnel Plus

Summary

This time I will share about 'Cara-Cara Membuat Config HA Tunnel Plus'

Continue reading about our main topic which is Cara-Cara Membuat Config HA Tunnel Plus

Kali ini dotycat.com akan kongsikan Cara-Cara Membuat Config HA Tunnel Plus Seuai untuk semua teleco.

Di dalam artikel ini Dotycat.Com akan kongsikan cara membuat comfig HA Tunnel untuk semua teleco, Bergantung pada bug host anda.

Dalam Posting ini kami tidak kongsikan mana-mana bug host teleco so pandai-pandai la korek cari bughost, rasanya banyak dkat telegram so korg cari dkt sana, di posting ini kami cuma akan kongsikan cara set sahaja.

HA Tunnel Plus

HA Tunnel Plus adalah sebuah aplikasi VPN untuk Android. HA Tunnel Plus dibuat oleh developer yaitu Art Of Tunnel.

Dengan menggunakan HA Tunnel Plus maka kita boleh mendapatkan akses internet secara percuma dan juga boleh membuat baypass kuata internate tertentu menjadi kuota utama. HA Tunnel Plus mempunyai beberapa pilihan lokasi server, seperti dari US, Canada, Singapore hingga India.

Selain itu HA Tunnel Plus juga menyediakan server untuk Gaming dan Torrent. HA Tunnel Plus menyediakan beberapa pilihan connection mode seperti : direct connection, custom payload, custom host header dan custom SNI.

Sebelum ini saya perna kongsikan satu aplikasi yang bernama TLS Tunnel, sebenarnya dua aplikasi ini tidak jau bezanya, ianya mempunyai fungsi yang sama, TLS Tunnel menggunakan server OVH dan amanakala HA Tunnel Plus mengunakan server digitalocean ataupun lebih dikenali DO.

Kelebihan HA Tunnel Plus

 1. Mempunyai banyak pilihan server, termasuk untuk gaming dan torrent
 2. Mempunyai beberapa pilihan connection mode
 3. Mempunyai connection mode Custom SNI support metode WebSocket
 4. Boleh export config
 5. Free VPN.

Berikut beberapa kelebihan HA Tunnel Plus, Kita terus ke cara-cara untuk buat config HA Tunnel Pluss supaya anda boleh menggunakan internate percuma ,free ataupun dengan lain kata internate underground, ataupun baypass kuata internate social anda menjadi kuata utama.

Kelebihan HA Tunnel Plus

 1. Cara untuk buat confih HA Tunnel Plus, Buka aplikasinya, dan di bahagian Custom Setup dan tick, Untuk lebih faham cek gambar berikut.

 2. Seterusnya lihat pada Connection mode, Tukar ke "CUSTOM SNI" contoh lihat gambar berikut.

 3. Di Dalam custom SNI anda perlu memasukan BUG HOST teleco anda, sebagai contoh saya menggunakan bug.teleco.anda sebagai contoh bug, dan hasilnya akan seperti ini.

 4. Gantikan "bug.teleco.anda" dengan bug host teleco anda sesuai kuata yang anda mahu bypass.
 5. Seterusnya tekan start dan tunggu proses connecting selesai.
 6. Done.

Sekiranya anda memerlukan Premium VPN ovpn, vless, vmess, trojan dan sebagainya boleh hubungi admin di telegram @anzclan.

Baikla sampai di sini sahaja perkongsian saya tentang Cara-Cara Membuat Config HA Tunnel Plus, Diharapkan apa yang saya kongsikan ini dapat menjawap pertanyaan anda tetapi sekiranya tidak silikan tinggalkan comment anda d  ruangan yang saya sediakan. Wasalam

Conclusion

So I think you might understand and like our article about Cara-Cara Membuat Config HA Tunnel Plus. So in my conclusion, If you don't understand any of the steps then don't hesitate to leave a comment in the space we have provided.

Share with your friends and spread this article to the whole world😍

Assalamualaikummm..

Comments