20 Aplikasi untuk Menonton Movie Percuma

20 Aplikasi untuk Menonton Movie Percuma

Summary

Jom bincangkan 20 Aplikasi untuk Menonton Movie Percuma yang perna anda pakai.

Teruskan membaca tentang topik utama kita iaitu 20 Aplikasi untuk Menonton Movie Percuma

ContentsHide / Show

You can buy attention (advertising). You can beg for attention from the media (PR). You can bug people one at a time to get attention (sales). Or you can earn attention by creating something interesting and valuable and then publishing it online for free.

Semasa wabak seperti sekarang, banyak aktiviti kita menjadi terhad termasuk aktiviti menonton Movie di pawagam, Nah, jalan penyelesaiannya untuk anda yang suka menonton Movie ialah menggunakan aplikasi-aplikasi Movie yang tersedia, Sebenarnya ada banyak tetapi di sini saya cuma liskan 20 terbaik yang perna saya coba pakai

20 Aplikasi untuk Menonton Movie Percuma

1. Tubi TV

Aplikasi Tubi TV adalah aplikasi android untuk men-download film. Ada banyak genre film yang disediakan oleh aplikasi ini, dan bisa dengan mudah ditelusuri. Mulai dari genre action sampai anime, tersedia lengkap di Tubi TV.

Download aplikasi Tubi TV disini: Tubi TV

2. Iflix

Adakah anda peminat filem Korea? Muat turun iflix! Iflix adalah aplikasi muat turun dan streaming filem untuk Android. Tempat menyediakan filem Asia, seperti Korea, China, Indonesia, Thailand, dan lain-lain.

Tonton Iflix secara percuma di sini: Iflix

3. HOOQ

Melalui aplikasi HOOQ, anda boleh melanggan filem-filem menarik yang kini sedang ditonton. Bermula dari genre drama, percintaan, hingga fantasi, semuanya ada dalam aplikasi ini. Menonton filem di rumah juga secara sah, sangat menyeronokkan.

Tonton filem HOOQ di sini: HOOQ

4. Viu

Dikenali sebagai aplikasi untuk menonton filem Korea, ternyata Viu juga dapat digunakan untuk menonton filem Hollywood dan lain-lain, anda tahu. Aplikasi menonton percuma mempunyai kelebihan bahawa semua sarikata dalam bahasa

5. Vidio

Vidio adalah aplikasi tempatan yang boleh anda gunakan, untuk menonton filem tempatan dan asing. Selain itu, video tersebut juga memberikan siri yang menarik. Perkhidmatan streaming tempatan ini sememangnya mendapat populariti yang agak tinggi

6. Viki

Aplikasi dengan perkhidmatan streaming ini tidak hanya menyediakan filem Asia. Tetapi juga siri dan rancangan TV dari Jepun, Korea, China Daratan, Thailand, dan Taiwan.

7. WeTV

Bukan hanya filem, WeTV juga menyediakan menonton drama dan pelbagai rancangan yang popular hari ini. Ciri mesra pengguna juga menjadikannya berbeza dari aplikasi lain.

8. Genflix 2.0

Sebilangan kandungan dalam aplikasi ini juga percuma, walaupun jumlahnya tidak terlalu banyak.

9. MAXstream

Sekiranya anda memuat turun aplikasi ini, anda akan dapat menikmati persembahan yang menarik. Bukan hanya filem tetapi juga siri, sukan dan kartun Nickelodeon. Pastikan sambungan internet lancar, sehingga anda dapat menikmati persembahannya.

10. iQIYI

Pencinta anime mesti memuat turun aplikasi ini. Walau bagaimanapun, genre lain juga terdapat dalam aplikasi iQIYI secara percuma.

11. CATCHPLAY+

Aplikasi CATCHPLAY menyediakan banyak pilihan genre filem. Walaupun hanya percuma dalam tiga episod pertama (percubaan), anda boleh memilih filem mana yang akan diteruskan dengan bayaran.

12. Vision+

Vision + adalah aplikasi untuk menonton filem dan saluran TV dari Indonesia dan luar negara secara percuma. Pilihan genre yang banyak, menjadikan Vision + layak digunakan.

13. Movie HD

Mempunyai resolusi tinggi, aplikasi Movie HD boleh menjadi pilihan menarik untuk menikmati filem kegemaran anda. Semua genre filem dan ciri lengkapnya terdapat dalam aplikasi ini

14. MegaBox HD

Walaupun memuat turunnya agak lambat, rancangan yang ditunjukkan dalam aplikasi ini mempunyai suara yang jelas dan gambar yang terbaik. Maka kepuasan itu terbayar.

15. Crackle

Dalam aplikasi Crackle, anda dapat menstrim filem Hollywood, siri TV, dan filem asli secara percuma. Di sini anda dapat menikmati filem dengan pelbagai genre seperti komedi, drama, aksi, thriller, dan fandom.

Tonton melalui aplikasi di sini: Crackle

16. Rakuten TV

Rakuten TV adalah platform Video terkemuka di Eropah. Dalam aplikasi Rakuten TV Free, anda dapat menikmati filem dari Hollywood klasik, tempatan, eksklusif dan bertema, semuanya percuma.

17. Yidio

Merupakan aplikasi menonton filem percuma dengan kelebihan paparan yang selesa dan aplikasi yang mudah digunakan. Bukan itu sahaja, melalui aplikasi ini anda juga dapat memilih untuk menonton filem dengan melihat penilaian mengikut genre filem tersebut.

18. Popcornflix

Melalui aplikasi Popcornflix, anda dapat mengetahui filem-filem pilihan dari cadangan filem yang diberikan di laman utama. Oleh itu, anda tidak perlu lagi keliru dengan filem apa yang akan ditonton. Anda juga dapat mengetahui filem mana yang paling banyak ditonton oleh pengguna lain di Popcornflix sebagai cadangan.

19. Vudu

Dalam senarai ke-19 terdapat aplikasi menonton filem percuma Vudu. Salah satu perkara menarik mengenai aplikasi ini ialah anda dapat menonton filem di luar talian. Tetapi jika anda tidak mahu diganggu oleh iklan, anda boleh memilih untuk menonton filem berbayar.

20. Cinema Box

Selain dapat menonton secara percuma, di aplikasi Cinema Box anda juga dapat memuat turun filem secara langsung, jadi anda dapat menontonnya di luar talian dan kuota data anda selamat. Selain dapat menonton filem, di sini anda juga dapat menonton Video Muzik (MV) dari penyanyi atau kumpulan terkenal.

Berikut List 20 Aplikasi untuk Menonton Movie Percuma yang anda harus coba. Jadi, anda hanya memilih untuk memuat turun dan menikmati filem percuma hanya dari telefon pintar anda. Selamat menonton!

Kesimpulan

Jadi saya rasa anda mungkin faham dan menyukai article kami tentang 20 Aplikasi untuk Menonton Movie Percuma. Jadi pada kesimpulannya saya, Jika anda tidak memahami apa-apa langkah maka jangan ragu untuk meninggalkankoment di ruangan yang telah kami sediakan.

Kongsi dengan rakan anda dan sebarkan article ini ke seluruh dunia😍

Assalamualaikummm..

avatar
“I’m sick of following my dreams, man. I’m just going to ask where they’re going and hook up with ’em later.”

Comments

×

Subscribe Now

Subscribe to our blogger and get the lates updates!