[FREE] Astro Full Channel Untuk Pc Dan SmartPhone

[FREE] Astro Full Channel Untuk Pc Dan SmartPhone

Summary

This time I will share about '[FREE] Astro Full Channel Untuk Pc Dan SmartPhone'

Continue reading about our main topic which is [FREE] Astro Full Channel Untuk Pc Dan SmartPhone

Kali Ini dotycat.com akan bingcangkan tentang [FREE] Astro Full Channel Untuk Pc Dan SmartPhone Secara percuma.

Kali ini kita akan kongsikan cara untuk menonton astro full channel secara percuam, cara ini sangat mudah hanya perlukan beberapa pengetahuan tentang penggunaan aplikasi smartphone atau pc.

Da belajar pasal internate unlimited secara percuma kan? So x perlu bimbang lagi sekiranya anda ingin menonton astro dengan kuality HD+ dengan menggunakan meta yang saya akan kongsikan ini, Teruskan membaca bosskuu. Jangan lupa belanja iklan yaa hahha.

Apa itu astro?

Operator Televisyen dan Radio Satelit Di Asia, menjalankan perniagaan sebagai Astro, ialah penyedia televisyen satelit dan IPTV Malaysia. Ia beroperasi di Malaysia dan Brunei dan beroperasi dari Pusat Penyiaran Semua Asia di Kuala Lumpur dan MEASAT di Cyberjaya. Pada 2016, syarikat itu direkodkan mencapai 71% penembusan isi rumah di Malaysia. Ia telah diberikan lesen eksklusif sebagai penyedia televisyen berbayar tunggal oleh kerajaan persekutuan Malaysia sehingga 2017. Astro ialah anak syarikat milik penuh Astro Malaysia Holdings Berhad dan dikendalikan oleh MEASAT Broadcast Network Systems Sdn. Bhd.

New Asteruk Full Channel.?

Untuk menjalankan meta ini anda memerlukan sambungan internate dan memerlukan aplikasi tambahan ia itu aplikasi IPTV ataupun IPTV PRO di mana anda boleh dapatkan aplikasi ini secara percuma di google playstor ataupun appstor bagi pengguna IOS.

Meta ini di kongsikan secara percuma oleh sahabat kita ia itu pijanify, Semua meta ini di kongsikan secara percuma buat kita semua, dan sekiranya anda menemukan scamer scamer yang menjual meta ini silakan laporkan kepada kami.

Cara Menggunakanya?

Baikla untuk menggunakan meta ini anda harus mempunyai sambungan internate, Sekiranya anda kekurangan data anda boleh semak cara untuk bypass data digi maxis umobile di  dalam katagory VPN, Click Di Sini Untuk Mempelajarinya

Baikla kita teruskan ke topik utama kita ia itu "[FREE]  Astro Full Channel Untuk Pc Dan SmartPhone"

Cara-Cara

 1. Step pertama anda perlu sediakan aplikasi "IPTV" ataupun "IPTV PRO" anda boleh dapatkan aplikasi ini melalui Google Play Store ataupun AppsTor untuk ios, Download dan install aplikasi IPTV/IPTV PRO terlebih dahulu
 2. Setelah selesai memasang aplikasi IPTV  silakan copy link berikut,
  OLD : http://website.jomlah.download/Asteruk6.m3u8 โ€‹
  UPDATE : http://website.jomlah.download/Asteruk7.m3u8 โ€‹
  
  If Not Work Try http://website.jomlah.download/Asteruk8.m3u8 โ€‹
 3. Selesai copy link di atas , Masuk ke aplikasi IPTV/IPTV PRO yang korang install sebelumnya.
 4. Sekiranya anda belum mempunyai playlist di dalam aplikasi IPTV korang , Korang akan nampak menu + ataupun + Add PlayList Dn click menu Add Url, Apa yang korang perlu buat hanya tekan butang tersebut untuk membuat play list, Tetapi sekiranya anda telah mempunyai playlist, Anda perlu tekan menu utama (garis 3 bertindih) untuk menambah playlist
 5. Di bahagian menu Add Url korang perlu masukan url yang saya berikan di step 2 dan di bahagian playlist name korang boleh isikan sesuka hati, selain dari dua ne korang abaikan.
 6. Selesai memasukan PlayList URL dan Name korang click butang ok.
 7. Selepas korang click butang ok , Korang akan nampak menu-menu ataupun channel astro, Korang boleh la menonton astro secara percuma.
 8. Peringatan Buat masa ini bukan semua channel dapat di buka, bergantung kepada ip adress korang, Sekiranya korang menggunakan VPN kemungkinan beberapa channel tidak dapat di bukak.
 9. Selesai.

Credit To Pijanify

Baikla , Sampai di sini sahaja perkongsian saya tentang [FREE]  Astro Full Channel Untuk Pc Dan SmartPhone, Sekiranya ada kesilapan ataupun penambahan korang boleh tinggalkan comment di ruangan yang saya sediakan. Jangan lupa blanja iklan ya bosskurr.

Conclusion

So I think you might understand and like our article about [FREE] Astro Full Channel Untuk Pc Dan SmartPhone. So in my conclusion, If you don't understand any of the steps then don't hesitate to leave a comment in the space we have provided.

Share with your friends and spread this article to the whole world๐Ÿ˜

Assalamualaikummm..

Comments