Cara Transper File Dari iPhone ke Laptop/PC

Cara Transper File Dari iPhone ke Laptop/PC

Summary

This time I will share about 'Cara Transper File Dari iPhone ke Laptop/PC'

Continue reading about our main topic which is Cara Transper File Dari iPhone ke Laptop/PC

Kali ini Dotycat.com akan kongsikan tutorial tentang Cara Transper File Dari iPhone ke Laptop/PC dengan lebih jelas dan mudah di fahami, Teruskan membaca

Telefon iPhone hari ini biasanya dilengkapi dengan storan yang cukup besar. Tetapi nampaknya bagi sesetengah orang, kapasiti masih tidak mencukupi untuk menyimpan fail mereka.

Akibatnya, memori iPhone penuh dengan cepat dan boleh menjejaskan prestasinya. Jika ini berlaku, apa yang perlu kita lakukan ialah memindahkan beberapa fail ke telefon lain, sama ada iPhone atau PC.

Tetapi ternyata masih ramai orang yang tidak tahu cara menghantar fail antara iPhone atau komputer. Ini adalah wajar, kerana pemindahan fail pada Apple seperti iPhone atau iPad adalah sedikit lebih sukar daripada Android untuk orang biasa. Jadi ramai orang tidak tahu bagaimana untuk melakukannya.

Biasanya, kaedah yang biasa digunakan ialah menggunakan AirDrop atau iCloud. Tetapi ternyata itu bukan satu-satunya cara untuk memindahkan fail pada iPhone, anda tahu.

Untuk membantu anda memindahkan data merentas pelbagai jenis Apple, kami memperkenalkan aplikasi yang dipanggil EaseUS MobiMover.

Apa Itu EaseUS MobiMover?

Merupakan aplikasi percuma yang boleh digunakan untuk membantu memindahkan fail dari iPhone/iPad ke peranti lain. Dengan perisian ini, kami boleh memindahkan data sama ada antara peranti Apple atau ke PC/komputer riba.

Kami boleh membuat sandaran data penting, memindahkan kenalan ke peranti baharu atau fail penting lain dengan mudah.

EaseUS MobiMover Features

Dalam penjelasan di atas, telah disebutkan serba sedikit tentang beberapa ciri yang ada pada aplikasi ini. Tetapi bukan itu sahaja yang dia boleh lakukan. EaseUS mobiMover mempunyai beberapa ciri menarik lain yang sayang untuk dilepaskan, termasuk:

Apple Device Data Transfer

Mulakan dengan ciri utama perisian ini, iaitu membantu memindahkan fail ke peranti Apple seperti iPhone dan iPad. Dengan aplikasi ini, kita boleh memindahkan data dari satu peranti ke peranti lain.

Sebagai contoh, apabila kita ingin menukar gajet, kita boleh memindahkan data dari peranti lama ke peranti baharu dengan mudah. Sama ada dalam bentuk foto, video, kenalan atau fail lain, ia boleh dialihkan dengan mudah.

Transfer File iPhone ke PC

Selain boleh menghantar fail antara peranti Apple, aplikasi ini juga boleh memindahkan data dari iPhone ke PC/peranti komputer. Jadi jika ada fail penting yang ingin disimpan, bolehlah dipindahkan ke laptop terlebih dahulu.

Supaya ia dapat mengosongkan sebahagian memori iPhone supaya tidak penuh lagi. Dan jika perlu, kami juga boleh memindahkan fail dari PC ke iPhone sekali lagi.

iPhone Data Management

Adakah fail penting disimpan pada iPhone? Kemudian gunakan EaseUS MobiMover untuk mengurusnya. Kerana aplikasi ini mempunyai beberapa ciri yang akan memudahkan kita untuk mengekalkan data penting ini. Kita boleh menguruskannya mengikut kategori fail, membuat Backup fail penting untuk memadam fail yang tidak penting.

Downloading Videos from Youtube Etc

Ingin memuat turun video daripada perkhidmatan penstriman seperti Youtube ke iPhone? Kemudian anda boleh mendapatkan ciri ini di EaseUS MobiMover. Dalam aplikasi ini terdapat perkhidmatan memuat turun video dalam talian dari pelbagai perkhidmatan penstriman secara percuma.

Beberapa perkhidmatan yang disokong terdiri daripada Youtube, Facebook, Twitter, Twitch, Dailymotion hingga Vimeo. Apatah lagi, dia boleh menukar format video supaya serasi dan boleh dimainkan di iPhone.

Ciri Menarik Lain

Sebagai tambahan kepada yang dinyatakan di atas, masih terdapat banyak lagi ciri hebat dalam perisian ini. Terutama untuk keperluan backup data sama ada dalam bentuk kenalan, chat/whatsapp chat dan sebagainya.

backup data yang mana kemudian boleh dipulihkan atau dipindahkan ke peranti lain.

Download EaseUS MobiMover

Pasti perkara yang membuatkan anda tertanya-tanya adalah sama ada aplikasi ini tersedia secara percuma? Jawapannya ya, anda boleh memuat turun EaseUS MobiMover dan menggunakannya secara percuma.

Tetapi selain versi percuma, terdapat juga beberapa pelan harga disediakan untuk anda yang ingin merasai ciri premium.

Sudah tentu ini akan memberikan beberapa kelebihan dan kelebihan berbanding versi percuma, seperti yang anda lihat dalam jadual berikut:

Feature Free Pro Tech
Limit 
Transfer file ke PC atau iPhone/iPad
Manage iPhone/iPad Files
Download Video dan Audio
Backup dan Transfer Chat
Unlimited iOS Locker Screen
24/7 Support
1 License For Multiple PC
Connect to Multiple Clients

Dengan membeli versi premium, anda boleh mendapatkan banyak ciri yang sangat berguna. Ini akan memudahkan untuk mengurus dan memindahkan data pada peranti Apple.

Pelan harga premium itu sendiri agak berpatutan bermula dari 29.95 USD/tahun untuk versi Pro. Anda juga boleh membeli lesen seumur hidup profesional dengan hanya 69.95 USD.

Dengan cara itu anda boleh menikmati semua ciri premium selama-lamanya dengan bilangan lesen untuk 3 komputer. Tetapi sudah tentu EaseUS MobiMover masih tersedia dalam versi percuma yang boleh anda muat turun di pautan di bawah.

Cara Transper Kenalan dari iPhone ke AirDrop.

Mungkin sesetengah daripada anda sedang mencari untuk menukar daripada iPhone lama kepada yang baharu. Walau bagaimanapun, sukar untuk memindahkan data ke peranti baharu, termasuk kenalan yang mengandungi nombor penting. Sebab kalau kena masukkan satu persatu secara manual, sudah tentu tidak praktikal dan mengambil masa yang lama.

Jangan risau, kerana kami boleh memindahkan terus senarai nombor penting pada iPhone lama anda ke peranti baharu. Di mana kami akan memanfaatkan ciri AirDrop yang sering digunakan untuk memindahkan data antara peranti Apple dalam bentuk foto, video dan kenalan. Nak tahu macam mana? sila rujuk tutorial berikut.

 1. Pertama, buka Control Center pada kedua iPhone anda.
 2. Setelah itu, tap pada AirDrop dan aktipkan ciri tersebut. Jangan lupa juga untuk menghidupkan wifi berserta bluetooth di keduanya.
 3. Nah swtelahitu, anda buka aplikasi Contact di iPhone pengirim kemudian pilih salah satu yang ingin dikirim dan tap Share Contact.
 4. Kemudian pilihan perkongsian akan muncul, anda hanya ketik AirDrop dan pilih peranti destinasi.
 5. Semak pada peranti iPhone yang lain, akan ada pemberitahuan fail masuk. Anda ketik Terima untuk menerima.
 6. Sekarang anda telah berjaya memindahkan kenalan dari iPhone lama kepada yang baru. Nombor tersebut akan disimpan terus dan anda boleh lihat dalam aplikasi Kenalan.

Transfer All iPhone Contacts With EaseUS MobiMover

Dengan menggunakan iCloud kami sememangnya boleh memindahkan data kenalan antara iPhone. Namun, kaedah di atas hanya boleh menghantar kenalan satu persatu.

Jadi jika jumlahnya sangat besar, ia akan mengambil masa yang lama. Kemudian bagaimana untuk memindahkan semua kenalan dari satu iPhone ke yang lain?

Di sinilah EaseUS MobiMover akan benar-benar membantu kami dengan ini. Di mana tidak seperti sebelum ini, dengan menggunakan aplikasi ini kita boleh terus memindahkan semua nombor penting dari iPhone lama ke baharu sekaligus. Jadi ia akan menjadi lebih mudah dan cepat tanpa perlu digerakkan satu persatu. Ingin tahu?

 1. Sila sambungkan kedua-dua iPhone ke komputer menggunakan kabel USB. Selepas itu, buka EaseUS MobiMover pada PC anda, bagi yang belum memilikinya, sila muat turun dan pasang melalui pautan di atas. Setelah dibuka, dalam bahagian Pengurusan Kandungan, klik Kenalan.
 2. Sekarang di sini anda hanya perlu memilih kenalan yang ingin anda hantar. Anda boleh memilih seberapa banyak yang anda mahu atau hanya kesemuanya. Pastikan hanya kenalan penting sahaja yang dialihkan untuk menjadikannya lebih kemas.
 3. Setelah dipilih, anda klik Lagi dan kemudian pilih pilihan Ke Telefon Lain. Dengan cara itu proses pemindahan akan bermula serta-merta.
 4. Sekarang kita hanya perlu menunggu pemindahan data dari sumber ke destinasi. Biasanya ia tidak akan mengambil masa yang lama. Bagaimana semudah itu?

Cara Mengirim File dari iPhone ke PC

Tutorial seterusnya ialah menghantar fail dari iPhone anda ke komputer atau komputer riba anda. Dengan cara itu kita boleh membuat sandaran data penting supaya kemudian kita mempunyai sandaran.

Selain itu, ia juga boleh melegakan memori storan iPhone supaya tidak penuh dengan pelbagai jenis fail yang tidak diperlukan.

 1. Pertama sekali, sila sambungkan iPhone anda ke PC menggunakan kabel USB. Seterusnya, buka EaseUS MobiMover pada komputer anda dan pilih menu Telefon ke PC dan klik Seterusnya.
 2. Sekarang di sini anda boleh memilih jenis fail yang anda ingin pindahkan. Adakah ia dalam bentuk audio, video, kenalan atau foto. Sila pilih mengikut keperluan individu anda. Selepas itu, klik sahaja Pindah untuk memulakan.
 3. Sekarang dengan cara itu data penting anda akan mula dipindahkan ke komputer supaya ia boleh menjadi sandaran jika kehilangan data kemudiannya berlaku pada iPhone boleh dipulihkan dengan mudah.

Berikut Tutorial untuk memindahkan fail iPhone ke PC / komputer atau rakan iPhone. EaseUS MobiMover benar-benar akan membantu kami mengalih dan menyandarkan data penting ke peranti lain. Jadi kita boleh berasa selamat jika kita mempunyai sandaran yang boleh dipulihkan kemudian jika diperlukan. Ada soalan? Sila tulis di ruangan komen.

Conclusion

So I think you might understand and like our article about Cara Transper File Dari iPhone ke Laptop/PC. So in my conclusion, If you don't understand any of the steps then don't hesitate to leave a comment in the space we have provided.

Share with your friends and spread this article to the whole world😍

Assalamualaikummm..

Comments