5 Aplikasi Live Streaming PC Terbaik 2022

5 Aplikasi Live Streaming PC Terbaik 2022

Summary

This time I will share about '5 Aplikasi Live Streaming PC Terbaik 2022'

Continue reading about our main topic which is 5 Aplikasi Live Streaming PC Terbaik 2022

Siaran ini menganalisis aplikasi live streming terbaik yang tersedia pada tahun 2022, kedua-dua versi percuma dan berbayar dengan kemudahan dan ciri tambahan.

Streaming video, Gaming telah menjadi semakin popular tahun ini dan dijangka berkembang pesat pada tahun-tahun akan datang. Ini disebapkan oleh kesan COVID19 dan sekatan yang berkaitan dengannya, orang ramai terpaksa mencari cara untuk mengisi masa mereka. Jenis Streaming video yang paling biasa Kita lihat ia itu Streaming video game.

Kali ini dotycat.com akan kongsikan beberapa aplikasi yang digunakan untuk membuat Live Streaming, Yang anda boleh gunakan sama ada membuat live tutorial, Live movie atau live gaming terpulang kepada anda.  

Top 5 Aplikasi Live Streming PC

  1. OWN3D Pro
  2. OBS Studio
  3. Streamlabs OBS
  4. LightStream
  5. XSplit Broadcaster

Berikut 5 aplikasi yang akan saya bingsangkan dan seterusnya memberikan anda pengetahuan supaya anda boleh memilih aplikasi yang manaka yang sesuai bagi anda untuk di gunakan melakukan live streming sama ada movie, gaming , tutorial dan sebagainya.

OWN3D Pro

OWN3D Pro ialah pemalam yang berkembang pada OBS Studio sumber terbuka. OWN3D Pro memudahkan untuk memberikan strim anda rupa baharu. Ia memberi anda akses kepada lebih daripada 575 tindanan dan makluman berkualiti tinggi, dan sebilangan besar panel Twitch, bersama-sama dengan ciri tambahan, seperti keupayaan untuk mencipta halaman undur Twitch dan derma serta menyepadukan widget kotak sembang dan chatbot Twitch. Anda juga boleh menyepadukan kepada Muzik OWN3D, supaya anda boleh menambahkan muzik pada strim anda tanpa perlu risau tentang pelanggaran hak cipta.

OWN3D menawarkan versi percuma dan berbayar OWN3D Pro. Versi percuma menawarkan lima tindanan, panel dan makluman percuma, label strim dan widget kira detik. Versi berbayar menyediakan set ciri penuh, dan anda boleh melanggan selama satu bulan, tiga bulan atau setiap tahun.

OWN3D Pro berfungsi bersama-sama dengan OBS Studio, yang kami bincangkan secara berasingan di bawah. Anda perlu terlebih dahulu memasang OBS Studio pada komputer riba Windows anda sebelum anda menyediakan OWN3D Pro.

Walaupun beberapa ciri OWN3D Pro akan berfungsi pada mana-mana platform penstriman yang anda gunakan OBS Studio, ia direka untuk Twitch, dan beberapa ciri adalah khusus Twitch. Ia juga menggunakan terminologi Twitch di seluruh.

Anda bukan sahaja boleh menggunakan OWN3D Pro untuk menambah tindanan untuk menukar rupa penstriman anda, tetapi anda juga boleh menyesuaikannya supaya sesuai dengan gaya anda.

Untuk Mendapatkan Aplikasi Ini Silakan Klick Di Sini

OBS Studio

OBS Studio ialah perisian sumber terbuka yang boleh anda gunakan untuk rakaman video dan penstriman langsung. Ia percuma untuk digunakan tetapi tidak mempunyai beberapa ciri yang lebih maju yang terdapat dalam versi perisian penstriman berbayar. Seperti yang telah kita lihat di atas, beberapa syarikat perisian seperti OWN3D membuat sambungan yang boleh anda gunakan untuk menambah ciri teras OBS Studio.

Jika anda seorang "teknologi", anda akan menyukai semua kebolehsesuaian OBS Studio. Mereka yang gemar bermain-main dengan komputer mereka akan mendapati lebih banyak fungsi daripada yang lain tetapi sebagai sumber terbuka, Sumber OBS tidak mempunyai sokongan pengguna daripada kebanyakan persaingan berbayar. Ia datang dengan keluk pembelajaran yang curam, tetapi jika anda sanggup meluangkan masa di YouTube atau tempat lain dalam talian, anda harus mendapatkan bantuan yang banyak daripada pengguna sedia ada.

Jika anda bersedia untuk menumpukan masa untuk mempelajari fungsinya, OBS Studio mempunyai lebih kuasa daripada kebanyakan perisian percuma yang lain (walaupun versi percuma OWN3D Pro masih mempunyai lebih banyak, kerana ia terletak di atas OBS Studio). Anda juga akan menemui pemalam lain yang telah dibangunkan oleh orang ramai untuk ditambahkan pada fungsi teras OBS Studio.

Satu kelebihan OBS Studio berbanding kebanyakan perisian penstriman lain yang diliputi di sini ialah kepelbagaiannya. Anda boleh menggunakannya pada komputer Windows, Linux dan Mac. Anda juga boleh menggunakannya pada berbilang platform penstriman langsung, bukan hanya Twitch.

Untuk Mendapatkan Aplikasi Ini Silakan Klick Di Sini

Streamlabs OBS

Streamlabs pada mulanya ialah alat penstriman langsung yang digunakan oleh penstriman dengan perisian penstriman langsung yang lain. Streamlabs OBS kini menggabungkan alat Streamlabs dengan OBS Studio, memberikan program penstriman yang lebih maju dengan antara muka yang lebih bersih daripada alat sumber terbuka. Ia juga menawarkan sokongan pengguna yang lebih baik. Seperti OBS Studio, Streamlabs OBS adalah percuma.

Streamlabs OBS memberikan akses kepada pelbagai tindanan permainan. Anda boleh menemui lebih banyak tindanan, grafik dan strim, berbilang strim kepada berbilang platform sekaligus dan memperoleh ciri tambahan dengan membayar Streamlabs Prime.

Streamlabs OBS membantu anda menstrim langsung di Twitch, YouTube atau Facebook. Perisian penstriman langsung hanya tersedia untuk sistem Windows, walaupun pengguna konsol masih boleh menggunakan Streamlabs untuk mengumpul wang daripada penonton mereka.

Untuk Mendapatkan Aplikasi Ini Silakan Klick Di Sini

LightStream

Anda boleh menggunakan LightStream Studio untuk menstrim ke Twitch, Facebook, YouTube dan RTMP tersuai. Ia menyediakan penyiaran berkuasa awan yang diakses melalui pelayar web. Anda juga boleh menangkap permainan Xbox dan PlayStation untuk penstriman ke Twitch tanpa kad tangkapan.

Anda boleh memilih daripada pelan Pemain untuk $8, $12 atau $16/bulan atau pelan Pencipta untuk $25, $28 atau $50 sebulan. Harga berbeza yang ditunjukkan untuk setiap pelan menunjukkan resolusi maksimum berbeza yang anda pilih untuk distrim. Terdapat juga diskaun jika anda memilih untuk membuat pembayaran tahunan.

Kedua-dua pelan menawarkan pelbagai ciri, termasuk teks penstriman, imej, kamera web dan klip video, penyepaduan pihak ketiga untuk makluman dan kandungan dinamik serta waktu penstriman tanpa had. Pelan Pencipta menambah keupayaan untuk menjemput sehingga tujuh tetamu jauh ke strim anda, sumber RTMP, destinasi RTMP tersuai dan bahagian skrin PC.

Untuk Mendapatkan Aplikasi Ini Silakan Klick Di Sini

XSplit Broadcaster

XSplit Broadcaster ialah perisian penstriman langsung dan rakaman untuk Windows. Anda boleh menstrim dan merakam dalam 4K 60fps. Anda boleh menggunakan XSplit Broadcaster untuk menstrim di YouTube, Facebook dan Twitch. Malah, anda juga boleh menyiarkan secara serentak ke pelbagai perkhidmatan strim.

Perisian penstriman dilengkapi dengan pelbagai ciri pengurusan strim. Ia dipramuat dengan pelbagai gaya peralihan, dan anda boleh menambah peralihan penyengat tersuai. Anda boleh mengedit adegan sebelum menolak secara langsung dengan Editor Pratonton Adegan. XSplit membolehkan anda menskrip hampir sebarang tindakan atau siri langkah, dan ia menyokong skrip tersuai.

Untuk Mendapatkan Aplikasi Ini Silakan Klick Di Sini

INFO

Terdapat pelbagai alternatif kepada OBS. Satu alternatif yang baik untuk OBS ialah Bandicam, perakam skrin ringan untuk mesin WIndows. Pilihan ini adalah kegemaran ramai pemain dan ia membolehkan rakaman permainan pada 144FFPS dalam resolusi sehingga 4K.

Conclusion

So I think you might understand and like our article about 5 Aplikasi Live Streaming PC Terbaik 2022. So in my conclusion, If you don't understand any of the steps then don't hesitate to leave a comment in the space we have provided.

Share with your friends and spread this article to the whole world😍

Assalamualaikummm..

Comments