5 Software Audio Editing Terbaik Edisi 2021

5 Software Audio Editing Terbaik Edisi 2021

Summary

This time I will share about '5 Software Audio Editing Terbaik Edisi 2021'

Continue reading about our main topic which is 5 Software Audio Editing Terbaik Edisi 2021

DOTYCAT.COM - 5 Software Audio Editing Terbaik 2021 Yang perlu anda tahu, Software Audio Editing Biasanya Digunakan Oleh Content Crator Untuk Menghasilkan Audio yang Unik, Berikut Software Audio Editing yang mereka gunakan, Teruskan Membaca

Hai, Kali ini saya akan kongsikan 5 Software Audio Editing edisi 2021, Atas permintaan sahabat pembaca kita, Software Audio Editing yang saya akan kongsikan ini merujuk kepada pendapat beberapa orang sahabat saya, Mereka selalu membuat kontent youtube, Mereka kongsikan beberapa pendapat tentang Software Audio Editing terbaik mereka gunakan.

Untuk menghasilkan kualiti audio yang baik, anda memerlukan Software Audio Editing tentunya yang bagus dan mengikut apa yang anda perlukan. Sama ada untuk kegunaan profesional atau hanya untuk hobi, terdapat pelbagai Software Audio Editing, Dan di sini saya akan kongsikan 5 Software Audio Editing Terbaik edisi 2021.

Ada percuma, ada membawa ciri pro, dan khusus untuk sistem pengendalian tertentu. Jadi, untuk membantu anda mengetahui Software manaka anda patut gunakan untuk menjimatkan masa dan wang anda, anda boleh semak senarai 5 Software Audio Editing edisi 2021 di berikut.

Adobe Audition (Windows dan MacOS)

Anda boleh mencuba Adobe Audition secara percuma jika anda tidak pasti Software Audio Editing yang ingin digunakan. Apabila anda suka, anda boleh melanggan mulai dari 20USD sebulan.

Adobe Audition ialah salah satu Software Audio Editing terbaik yang boleh anda perolehi. Software Audio Editing ini dilengkapi dengan beberapa ciri hebat yang telah diasah dengan pengalaman bertahun-tahun yang dimiliki oleh pasukan Adobe dalam mencipta aplikasi yang berkuasa untuk pengguna profesional.

Adobe Audition Trial dilengkapi dengan ciri seperti multi-track editing dan mixing yang pastinya akan menjadikan pengalaman Audio Editing anda lebih mudah dan lebih cekap. Perisian ini juga dilengkapi dengan ciri yang dipanggil 'Auto Ducking' yang menggunakan teknologi AI yang dipanggil "Adobe Sensei" yang dibuat oleh Adobe untuk mengetahui tempat di mana anda mungkin ingin menurunkan kelantangan trek latar belakang untuk membuat bunyi vokal, pertuturan dan seumpamanya.

Audacity (Windows, MacOS dan Linux)

Perisian yang percuma dan tersedia untuk pelbagai sistem pengendalian pastinya sangat berbaloi untuk dicuba jika anda mencari Software Audio Editing yang sesuai untuk anda. Walaupun ia percuma, Audacity mempunyai hampir semua ciri yang anda perlukan.

Terdapat banyak efek seperti bass, treble, herotan, penyingkiran hingar dan banyak lagi. Seiring dengan itu, Audacity turut dilengkapi dengan alat analisis seperti beat finder, silence finder, sound finder, dan lain-lain. Selain itu, seperti kebanyakan Software Audio Editing di luar sana, Audacity menyokong hampir semua format fail audio seperti MP3, WAV, AIFF, PCM, OGG Vorbis, FLAC, AC3, AMR, WMA, MP4 dan banyak lagi.

Reaper (Windows, MacOS, Linux)

Reaper adalah software audio editing lain yang sangat bagus dan kaya ciri sementara juga harganya lebih mura.

Untuk belajar, Reaper hadir dengan dukungan untuk beberapa trek, dan memiliki dukungan multichannel yang luar biasa dengan 64 saluran di setiap trek.

Untuk pembelajaran, Reaper dilengkapi dengan sokongan untuk banyak trek dan mempunyai sokongan multichannel 
 yang hebat dengan 64 saluran pada setiap trek.

Reaper juga memiliki kemampuan untuk merekam audio terus ke mono, stereo atau bahkan file audio multichannel, bersama dengan kemampuan untuk merekam ke beberapa disk pada saat yang sama untuk lebihan data. Tetapi, user interface dari Reaper tidak sebaik Adobe Audition dan Reaper agak susah untuk dipakai oleh pelajar. sekiranya anda ingin mencoba, boleh try trial terlebih dahulu.

Ableton Live (Windows dan MacOS)

Ableton Live menyokong audio dan trek MIDI tanpa had sehingga kamu boleh memasukkan seberapa banyak lapisan trek ke dalam projek sesuai keperluan anda. Ada juga Sokongan untuk MIDI capture, 256 mono input channels dan 256 mono output channels. 


Dengan ini, kamu juga mendapatkan hingga 70GB audio pra-rekaman yang boleh kamu gunakan untuk projek anda, hingga 46 audio effect,

Cubase (Windows dan MacOS)

Cubase, dari Steinberg, ialah satu lagi software audio editing yang mungkin anda ingin cuba. Salah satu keistimewaan Cubase ialah ia mempunyai equalizer frekuensi yang membolehkan anda membuat pengeditan frekuensi yang sangat halus pada trek anda.

Terdapat juga ciri yang dipanggil Audio-in yang membolehkan anda menggunakan efek dan kesan secara berasingan pada trek audio anda. Cubase menawarkan Trial secara percuma supaya anda boleh mencubanya sebelum memutuskan sama ada anda mahu membelinya atau tidak.

Bones: Presonus Studio One

Satu lagi perisian Audio Editing yang mungkin anda ingin cuba, Presonus Studio One 4 ialah DAW serba boleh yang dilengkapi dengan banyak ciri yang menarik dan berguna. Terdapat sokongan untuk banyak lagu dan dengan ciri Trek Kord Studio One, anda boleh membuat prototaip pantas lagu dengan mudah dan mendapatkan idea tentang bunyinya.

Trek Kord membawa ciri seperti modulasi kekunci, penggantian kord dan banyak lagi untuk menjadikan protoyping lebih mudah. Studio One boleh mengenal pasti kord trek audio anda secara automatik. Tetapi untuk pemula perisian ini tidak sesuai.

Penutup

Berikut 5 software audio editing terbaik edisi 2021 yang dapat saya kongsikan, Sebenarnya ada banyak lagi audio editor yang hebat yang tidak saya sebutkan di alam article ini, Tetapi mungkin akan saya update penambahan sekiranya ada masa yang mencukupi.

Conclusion

So I think you might understand and like our article about 5 Software Audio Editing Terbaik Edisi 2021. So in my conclusion, If you don't understand any of the steps then don't hesitate to leave a comment in the space we have provided.

Share with your friends and spread this article to the whole world😍

Assalamualaikummm..

Comments