7 Aplikasi Edit Video Terbaik untuk Android

7 Aplikasi Edit Video Terbaik untuk Android

Summary

This time I will share about '7 Aplikasi Edit Video Terbaik untuk Android'

Continue reading about our main topic which is 7 Aplikasi Edit Video Terbaik untuk Android

Cadangan untuk aplikasi penyuntingan video terbaik untuk Android yang boleh anda cuba sendiri! Boleh jadi lebih produktif, anda tahu.

Mengedit video adalah salah satu pekerjaan yang sukar yang boleh dilakukan oleh peranti. Walaupun untuk PC, spesifikasi yang kuat diperlukan dan aplikasi seperti Final Cut Pro atau Adobe Premiere Pro terlalu rumit untuk difahami, terutama bagi orang yang baru dlam bidang editing video.

Nasib baik di platform seperti Android, terdapat banyak aplikasi penyuntingan video hebat yang menyediakan banyak ciri asas dan berfungsi dengan baik. Sebilangan daripadanya cukup bagus untuk digunakan oleh vlogger atau YouTuber. Daripada menjadi lebih ingin tahu, lihatlah senarai aplikasi penyuntingan video terbaik untuk Android yang boleh anda gunakan.

7 Aplikasi Edit Video Terbaik untuk Android

1. ActionDirector

ActionDirector adalah salah satu aplikasi penyuntingan video paling popular di PC, yang kini juga tersedia di Android. Aplikasi ini melakukan banyak ciri asas seperti mengimport, menyunting dan membuat.

Selain itu, aplikasi ini juga melakukan perkara lain seperti menambahkan lagu, memotong video, menambahkan teks, menggunakan gerakan perlahan dan banyak lagi. ActionDirector juga merupakan salah satu dari sedikit aplikasi penyunting video pada Android di luar sana, yang sudah menyokong video beresolusi 4K.

2. Adobe Premiere Clip

Sekiranya nama ActionDirector terasa terlalu asing, maka Adobe Premiere Clip boleh menjadi alternatif yang tepat. Ini adalah salah satu nama besar yang disertakan dengan banyak ciri menarik termasuk membuat video dari gambar atau klip secara automatik.

Penyuntingan manual masih disertakan di mana pengguna dapat mengedit video menggunakan berbagai alat, efek dan lagu yang telah disediakan. Dan satu lagi yang menarik, aplikasi ini menyokong penyegerakan dengan Adobe Premiere Pro.

3. FilmoraGo

Filmorago adalah aplikasi penyunting video dari Wondershare yang dipenuhi dengan banyak ciri luar biasa dan mudah digunakan. Aplikasi ini dapat melakukan sejumlah perintah dasar seperti pemotongan, rendering dan lain-lain.

Filmorago juga dilengkapi dengan kemampuan menarik lain seperti memainkan video secara terbalik, membuat video 1: 1 untuk Instagram atau 16: 9 untuk YouTube. Ciri-ciri menarik lain seperti gerakan perlahan, peralihan, muzik dan seumpamanya, juga disertakan dalam aplikasi yang satu ini.

4. KineMaster

Di antara aplikasi penyunting video dalam senarai ini, KineMaster boleh dikatakan paling 'berkuasa'. Ini berdasarkan fakta bahawa KineMaster menyediakan banyak ciri atau ciri yang tidak dimiliki oleh aplikasi penyuntingan video lain. Ia merangkumi penapis audio, kekunci kroma, kesan eksklusif dan banyak lagi.

Aplikasi ini mungkin tidak sekuat aplikasi penyuntingan video desktop. Tetapi jika dibandingkan dengan aplikasi lain di kelasnya, ia adalah yang terbaik dari segi ciri dan sokongan.

5. Movie Maker Filmmaker

Pembuat Filem Pembuat Filem adalah antara aplikasi penyunting video terbaik yang ada sekarang. Melalui aplikasi yang satu ini, pengguna dapat memotong, menggabungkan, mengatur atau menyesuaikan titik fokus kandungan video yang sedang diedit.

Selain itu, aplikasi ini juga menawarkan pelbagai kesan menarik dan kemampuan pengguna membuat penapis mereka sendiri. Salah satu ciri asas seperti menambahkan muzik juga disertakan dalam aplikasi ini.

6. PowerDirector

PowerDirector adalah salah satu yang paling komprehensif dalam senarai ini. Aplikasi ini dilengkapi dengan banyak ciri termasuk alat untuk penyuntingan cepat, kesan dan bahkan dilengkapi dengan barang menarik lain, seperti pembuat kolaj dan sokongan gerakan perlahan.

UI yang digunakan mudah untuk memudahkan pengguna menggunakan ciri-cirinya. PowerDirector adalah aplikasi ringkas dan mudah yang akan terasa biasa bagi sesiapa yang sering menggunakannya.

7. VideoShow Video Editor

Sama seperti KineMaster, VideoShow Video Editor semakin popular di kalangan aplikasi penyunting video. Ini adalah aplikasi penyunting video ringkas yang membolehkan pengguna melakukan perkara asas seperti memangkas video, mengatur klip dan menambah muzik.

Pengguna juga akan menemui sejumlah ciri lain seperti menambahkan emoji / teks, membuat GIF dan pelbagai kesan untuk video yang lebih menarik. Ini sangat digalakkan terutamanya untuk mengedit video pendek.

Beberikut 7 aplikasi edit video terbsik untuk android, sekiranya ada penambahan sila tinggalkan coment anda d ruangan yang saya sediakan.

Conclusion

So I think you might understand and like our article about 7 Aplikasi Edit Video Terbaik untuk Android. So in my conclusion, If you don't understand any of the steps then don't hesitate to leave a comment in the space we have provided.

Share with your friends and spread this article to the whole world😍

Assalamualaikummm..

Comments