8 Aplikasi Perakam layar Terbaik Untuk Android

8 Aplikasi Perakam layar Terbaik Untuk Android

Summary

This time I will share about '8 Aplikasi Perakam layar Terbaik Untuk Android'

Continue reading about our main topic which is 8 Aplikasi Perakam layar Terbaik Untuk Android

Pada masa ini, jika anda ingin merakam paparan screen,Ianya sangat mudah, tidak seperti sebelumnya kerana tidak ada teknologi seperti ini,Dahulunya sa

Pada masa ini, jika anda ingin merakam paparan screen,Ianya sangat mudah, tidak seperti sebelumnya kerana tidak ada teknologi seperti ini,Dahulunya saya hanya menggunakan kamera untuk merakam screen. namun kuality tidak sebaik perakam screen masa kini, kita sedar teknologi makin hari makin maju, So hari ini saya akan kongsikan beberpa aplikasi untuk merakam layar screen android.

Anda dapat merakam layar hanya menggunakan telefon bimbit anda, jika anda melihatnya di Playstore, ada banyak aplikasi rakaman layar di Android.

8 Aplikasi Perakam layar Terbaik Untuk Android

Keperluan untuk rakaman skrin memang berbeza bagi setiap individu, ada keperluan untuk content Youtube, untuk Pembelajaran, untuk Livestreaming, dan banyak lagi.

Nah, bagi anda yang ingin mencari aplikasi untuk merakam layar, terdapat beberapa aplikasi yang boleh anda muat turun. Sebenarnya, ada beberapa jenama HP yang sudah memiliki aplikasi rakaman skrin, tetapi ada menggunakan hp yang tidak mempunyai aplikasi perakam layar, anda boleh menggunakan aplikasi-aplikasi yang saya akan kongsikan ini.

1. AZ Screen Recorder

8 Aplikasi Perakam layar Terbaik Untuk Android

Yang pertama sangat popular, dan banyak yutub cretor yang menggunakan aplikasi ini. Perlu diingatkan bahawa Perakam Skrin AZ sama sekali tidak memerlukan akses root, dan kelebihanya iaitu tidak adanya watermark dan bebas dari iklan.

Di sini anda dapat merakam video dengan mikrofon, memilih resolusi, menetapkan frame dan bitrate, memaparkan ikon skrin, dan Facecam.

Pada pendapat saya, dengan aplikasi ini sahaja anda dapat merakam layar secara maksimal, ini mungkin disebabkan oleh banyak ciri menarik yang disediakan oleh AZ Screen Recorder secara percuma.

2. Perekam layar Mobizen

8 Aplikasi Perakam layar Terbaik Untuk Android

Tidak kalah dengan aplikasi sebelumnya, ini juga merupakan aplikasi yang banyak digunakan, bukan tanpa alasan kerana Mobizen ini mempunyai banyak fitur yang hebat, dan penampilannya yang menarik juga menjadi alasan mengapa aplikasi ini mempunyai banyak pengguna.

Anda perlu tahu bahawa di bar tetapan terdapat juga banyak pilihan yang dapat anda tetapkan, seperti pemilihan kualiti video, tetapan resolusi dan kadar bit, rakaman suara, Facecam, dan satu lagi perkara menarik yang dapat anda edit rakaman langsung dari aplikasi.

Sebagai tambahan, Rakaman Skrin Mobizen dianugerahkan gelaran Aplikasi Terbaik pada tahun 2016.

3. Perekam Layar

8 Aplikasi Perakam layar Terbaik Untuk Android

Satu klik terus merakam skrin telefon bimbit anda, semudah itu. Aplikasi ini menyediakan fitur Bubble yang berisi bar serbaguna untuk rakaman layar, seperti Mulai rakaman, Tangkapan Skrin, dan tetapan.

Permudahkan keperluan rakaman anda sesuai keinginan anda, karena sudah ada pengaturan untuk menyesuaikan Resolusi, Kualiti, dan FPS, semuanya dapat anda sesuaikan sesuai dengan kendali anda.

Terdapat juga fitur Facecam yang dapat mempermudah anda melakukan streaming langsung, dan anda perlu tahu aplikasi ini tidak mempunyai tanda air, dan juga sama sekali tidak memerlukan akses root.

4. Screen Recorder

8 Aplikasi Perakam layar Terbaik Untuk Android

Dengan aplikasi ini Anda sudah dapat menemukan berbagai tetapan video profesional, seperti Penapis, Pelekat, GIF, dan Latar belakang / muzik.

Sekiranya anda ingin membuat tutorial video atau seumpamanya, berikut adalah ciri keren yang jarang terdapat di aplikasi rakaman skrin lain, iaitu Magic Brush di mana anda dapat melukis di layar rakaman.

Anda tidak akan kecewa jika rakamannya buruk atau suaranya tidak ada, kerana Perakam Skrin ini sudah mempunyai tetapan kualiti dan merakam audio sendiri.

5. Screen Recorder – No Ads

Ini adalah yang paling ringan menurut saya daripada aplikasi rakaman lain, walaupun ringan, jangan ragu apa yang disediakan oleh aplikasi ini, ia tidak kalah dengan pesaingnya.

Tetapan resolusi juga telah disediakan, jadi Anda tidak perlu risau hasil rakamannya kecil dan kualitinya buruk. Oh ya, terdapat juga ciri menarik, di mana anda boleh melukis apa sahaja di skrin anda.

Dan paparan yang saat ini popular, iaitu Dark Thame, telah diterapkan pada Perekam Skrin ini. Terdapat pintasan panel tetapan yang dapat anda tampilkan dan hapus, di mana anda dapat menghentikan, memulakan, dan tangkapan skrin dengan mudah dan cepat.

6. iRecorder

8 Aplikasi Perakam layar Terbaik Untuk Android

Rakaman anda tidak akan terganggu oleh Watermark, dan tidak terganggu dengan akses root, kerana iRecorder tidak mempunyai keduanya.

Hasil rakaman skrin yang anda akan sampai di sini bahkan boleh mencapai resolusi 1080p.

Ketika rakaman berjalan, akan ada icon di layar Anda, di mana terdapat berbagai alat canggih yang dapat Anda gunakan secara langsung.

Alat editor ringkas juga disediakan, perkara seperti crop gambar / video, gabungkan video, kompres video, untuk Menukar video ke MP3 juga tersedia di iRecorder.

7. ADV Screen Recorder

Aplikasi seterusnya juga sangat digemari para gamer, kerana saiznya yang agak kecil dan penggunanya ringan dan mudah. Di samping itu, ciri draw dan tetapan warna juga banyak disediakan, apakah ia?

Tetapan warna - boleh menetapkan warna imej yang anda ingin paparkan, di samping itu terdapat juga tetapan Video Resolusi dan Bitrate Video, dan jelas kedua-duanya akan menjejaskan kualiti video yang dihasilkan.

Anda juga boleh memasang watermark anda di mana anda boleh tambahkan terus dalam video, jenis fon, saiz fon, menulis warna yang boleh anda tetapkan sendiri tanpa rumit. Perakam Skrin ADV ini juga menyediakan Pelet Warna (bar untuk memilih perkongsian warna)

8. Screen Recorder

Dan yang terakhir juga sangat istimewa, sebagai tambahan kepada pengguna, aplikasi ini juga mempunyai beberapa kelebihan yang boleh anda nikmati. Sebagai contoh, terdapat ciri-ciri resolusi, FPS, dan kualiti rakaman yang boleh anda tetapkan sendiri.

Di samping itu, anda juga akan mudah semasa proses rakaman, Apabila anda ingin berhenti merakam, anda boleh menggunakan pilihan Shake skrin atau mematikan skrin.

Audio pada rakaman juga boleh ditetapkan, kerana terdapat tetapan kualiti bunyi, ia juga boleh sehingga 128 Kbps lo. Rekod Face atau Facecam juga wujud, dalam tetapan facecam anda boleh menjejaki kelutsinaran dan saiz kotak kamera muka.

Penutup

Berikut 8 Aplikasi Perakam layar Terbaik Untuk Android , kenapa saya kongsikan 8 Aplikasi Perakam layar Terbaik Untuk Android? sebapnya kerana saya tela mencoba ke lapan lapan aplikasi ini dan hasilnya sangat memuaskan, sebenarnya banyak lagi aplikasi perakam layar yang telah saya coba namun hanya 8 aplikasi ini yang kena dengan cipta rasa.

Conclusion

So I think you might understand and like our article about 8 Aplikasi Perakam layar Terbaik Untuk Android. So in my conclusion, If you don't understand any of the steps then don't hesitate to leave a comment in the space we have provided.

Share with your friends and spread this article to the whole world😍

Assalamualaikummm..

Comments