7 Cara Muat Turun Melalui Torrents Dengan Selamat Dan Melindungi Identiti Anda

7 Cara Muat Turun Melalui Torrents Dengan Selamat Dan Melindungi Identiti Anda

Summary

This time I will share about '7 Cara Muat Turun Melalui Torrents Dengan Selamat Dan Melindungi Identiti Anda'

Continue reading about our main topic which is 7 Cara Muat Turun Melalui Torrents Dengan Selamat Dan Melindungi Identiti Anda

7 Cara Muat Turun Melalui Torrents Dengan Selamat Dan Melindungi Identiti Anda , Cara ini sangat selamat untuk anda gunakan sekiranya anda penguna torrents

7 Tips Pro untuk Memuat Turun Melalui Torrents dengan Selamat Serta Melindungi Identiti Anda

Anda mungkin sedar bahawa agensi penguatkuasaan undang-undang sentiasa mengekang torrent dan mencari pengguna perkhidmatan torrent untuk mendakwa mereka. Untuk mengelakkan risiko  data anda bocor bersertakan aktiviti dalam talian anda, berikut ialah senarai lengkap alatan yang boleh anda gunakan untuk menghindari perkara yang tidak di ingini berlaku.

Berikut Caranya

  1. Use a seeder box.
  2. Use a VPN.
  3. Proxy server.
  4. Use Tor browser.
  5. Use Anomos.
  6. Proxy for torrent.
  7. Use PeerBlock.

Use a seeder box

Seeder Box adalah server jarak jauh yang menyimpan torrent untuk Anda, menyimpannya di akun cloud Anda. Setelah it, Anda boleh download atau muat turun file dengan kecepatan internet normal atau, dalam beberapa kes, streaming file video atau audio melalui server . Contoh server ZbigZ dan Seedr.cc. Anda tidak perlu download apa-apa ke komputer Anda karena ZbigZ mengambil torrent, tanpa berkongsikan alamat IP Anda. so penggunaan Seed Box sangatla selamat untuk keselamatan data anda.

Use a VPN

Untuk penggunaan VPN anda bebas menggunakan vpn, sebelum ini saya telah kongsikan banyak jenis vpn yang anda boleh gunkan, Saya juga telah kongsikan beberapa VPN yang anda boleh gunakan secara percuma mahupun untuk baypass free internate melalui vpn.

Penggunaan vpn ini dapat menyimpan atau menyembunyikan lokasi sebenar anda, bergantung pada server vpn yang anda gunakan, Untuk menyemak VPN yang anda perlukan Klik Di Sini

Proxy server

Proxy menyembunyikan alamat IP Anda dengan mem-porting permintaan koneksi ke server lain, seperti halnya VPN. Namun bagaimanapun IPS anda masi dapat di lihat melalui torents, Tetapi kaedah ini suda cukup baik untuk menyembunyikan lokasi dan siapa pengguna proxy server, ianya cukup selamat untuk digunakan mengekses torrents.

Use Tor browser

Tor (The Onion Router) ialah rangkaian tanpa nama yang dicipta oleh kerajaan A.S. untuk melindungi komunikasi perisikan dalam talian. Anda boleh menyemak imbas tapak torrent dengan selamat menggunakan Tor dan ini agak mengejutkan kerana agensi kerajaan yang sama biasanya block amalan tersebut.

Use Anomos

Anomos ialah perisian merentas platform percuma berdasarkan BitTorrent yang menyulitkan protokol perkongsian fail P2P atau torrents. Menggunakannya agak intuitif, sama seperti BitTorrent. Kelajuan memuat turun fail adalah berdasarkan bilangan benih, sama seperti pelanggan torrent lain. Trafik dari rakan ke rakan disulitkan, dengan data "pelapis" Anomos, menjadikannya lebih sukar bagi ISP anda untuk menyahsulit.

Proxy for torrent

Banyak syarikat menawarkan untuk memuat turun torrent untuk anda, menyulitkan fail, semuanya sambil menyembunyikan identiti anda. Sebaik-baiknya, proksi terletak di negara yang undang-undang cetak rompak tidak ketat, dan orang ramai boleh memuat turun dan memuat naik torrent mengikut kehendak mereka. Proksi juga boleh menjadi individu, tetapi jika ditangkap, mereka mungkin membocorkan maklumat anda. Kelemahan proksi ialah mereka tidak selalu boleh dipercayai dan harga boleh berbeza-beza.

Use PeerBlock

PeerBlock ialah tembok api sumber terbuka yang boleh anda gunakan untuk menyekat satu set alamat IP daripada melihat trafik internet anda semasa melakukan torrenting, alamat yang jelas untuk disekat ialah agensi kerajaan dan kumpulan hak cipta- kemas kini (atau "garpu") dilakukan oleh rakan sebaya pada perkhidmatan. Walau bagaimanapun, PeerBlock tidak menyulitkan data internet- jadi ISP anda dan ahli perkhidmatan lain masih boleh memantau aktiviti dalam talian anda. Selain itu, kemas kini tidak selalu boleh dipercayai, kerana mana-mana organisasi boleh menukar alamat IP mereka dengan cepat dan mudah.

Conclusion

Kontroversi membicarakan torrents, dengan ramai orang tidak tahu sama ada ia sah atau tidak. Heck, walaupun kuasa yang ada mungkin tidak tahu bagaimana untuk menggubal isu itu. Dalam torrents, terdapat banyak kelebihan dan kekurangan yang jelas. Isu kelabu ini menyebabkan kebanyakan kerajaan bertelagah, tetapi ada yang masih mengambil inisiatif untuk menangani orang yang menggunakan torrents secara aktif. Apapun, lebih baik selamat daripada menyesal.

Conclusion

So I think you might understand and like our article about 7 Cara Muat Turun Melalui Torrents Dengan Selamat Dan Melindungi Identiti Anda. So in my conclusion, If you don't understand any of the steps then don't hesitate to leave a comment in the space we have provided.

Share with your friends and spread this article to the whole world😍

Assalamualaikummm..

Comments