Cara Untuk Membuka Kunci IPad Apabila Anda Terlupa Kata Laluan

Cara Untuk Membuka Kunci IPad Apabila Anda Terlupa Kata Laluan

Summary

This time I will share about 'Cara Untuk Membuka Kunci IPad Apabila Anda Terlupa Kata Laluan'

Continue reading about our main topic which is Cara Untuk Membuka Kunci IPad Apabila Anda Terlupa Kata Laluan

Harini dotycat.com akan kongsikan tips tentang Cara Untuk Membuka Kunci IPad Apabila Anda Terlupa Kata Laluan, Cara yang kita akan gunakan ini cukup aman dan tidak berisiko.

Melindungi iPad daripada akses tanpa kebenaran boleh dilakukan dengan cara yang sama seperti pada iPhone: dengan kata laluan atau cap jari. Tetapi apa yang perlu dilakukan jika anda tidak mengingati gabungan atau pengimbas cap jari tidak berfungsi?

Berdasarkan permasalan di atas saya akan kongsikan Cara Untuk Membuka Kunci IPad Apabila Anda Terlupa Kata Laluan untuk menyelesaikan permasalan iphone lock anda.

Cara Memulihkan akses iPad anda

Apabila membuka kunci iPad, sistem tidak memberikan sebarang petunjuk jika pengguna tidak mengingati kata laluan. Oleh itu, kita terpaksa menggunakan pemulihan daripada Tunes dan iCloud atau menetapkan semula tablet kepada tetapan kilang tetapi semua maklumat akan hilang.

Metode 1: iCloud

Perkhidmatan iCloud hanya akan berfungsi jika Cari iPhone dan peranti mempunyai akses kepada Internet mudah alih atau Wi-Fi, yang bermaksud ipad disambungkan ke rangkaian Internate. Untuk kaedah ini, kita memerlukan komputer.

Ambil perhatian bahawa ini akan memadamkan semua data pada ipad, termasuk kata laluan kod kunci. Walau bagaimanapun, anda masi boleh mendapatkanya semula melalui iCloud sekiranya anda tlah mengaktipkanya sebelum ini.Maklumat lanjut tentang fungsi ini dalam Kaedah 3.

Kita teruskan ke cara-caranya, teruskan membaca..

 1. Pergi ke tapak web iCloud, masukkan ID Apple dan kata laluan anda.
 2. Pergi ke bahagian Cari iPhone..
 3. Masukkan kata laluan akaun sekali lagi dan klik "Log Masuk"..
 4. Tunggu carian peranti Apple selesai. Di bar bahagian atas, klik "Semua peranti" dan pilih "ipad".
 5. Dalam tetingkap yang dipaparkan di sebelah kanan, klik "Padam iPad.".
 6. Sahkan pilihan anda dengan mengklik "Padam".
 7. Kemudian tablet akan Auto reset semula secara automatik dan pengguna boleh menetapkannya sebagai peranti baharu atau memulihkan data melalui iCloud.

Method 2: Hard reset

Jika pengguna tidak mempunyai iCloud dan iTunes, mereka boleh menggunakan tetapan semula ipad kepada tetapan kilang. Dalam kes ini, semua data akan hilang Dan tidak dapat dikembalikan.

 1. Buka program iTunes dan sambungkan iPad ke komputer.
 2. Tekan dan tahan butang kuasa dan "Rumah". sehingga skrin menjadi kosong. Kemudian terus memegang kunci. "Rumah". dan tunggu iTunes untuk memaparkan mesej yang sesuai bahawa tablet perlu dipulihkan. tekan "AGREE"..
 3. Klik pada "Pulihkan iPad" - "Pulihkan dan muat semula". Ini akan memadamkan semua data dan mengemas kini peranti kepada versi iOS terkini.

Metode 3: iTunes

Kaedah ini serupa dengan Kaedah 1. artikel ini. Satu-satunya perbezaan ialah di sini kita akan menggunakan iTunes, yang dicipta setiap kali ipad disambungkan ke komputer dan disegerakkan dengannya. Ia juga boleh dibuat secara manual. Pertama sekali, kita perlu mengikuti langkah-langkah dalam artikel ini.

Berikut caranya..

 1. Buka program iTunes dan klik ikon device.
 2. Pergi ke bahagian "Overview" section. Pilih Komputer Ini.- "Recover from copy".

Jika anda terlupa kata laluan Apple ID anda

Nama pengguna dan kata kunci akun ID Apple akan diminta saat pengguna memutuskan untuk mengakses iCloud atau iTunes. Ada beberapa cara untuk memulihkan kata kunci ini, yang masing-masing saya akan jelaskan di article akan datang.

Penutup

Berikut sedikit tips tentang Cara Untuk Membuka Kunci IPad Apabila Anda Terlupa Kata Laluan yang dapat saya kongsikan, sekiranya ada kekurangan , saya mohon maaf dan sekiranya ada penambahan silakan tinggalkan di ruangan comment. wasalamm.

Conclusion

So I think you might understand and like our article about Cara Untuk Membuka Kunci IPad Apabila Anda Terlupa Kata Laluan. So in my conclusion, If you don't understand any of the steps then don't hesitate to leave a comment in the space we have provided.

Share with your friends and spread this article to the whole world😍

Assalamualaikummm..

Comments