Aplikasi Untuk Download Gambar dan Video Instagram

Aplikasi Untuk Download Gambar dan Video Instagram

Summary

This time I will share about 'Aplikasi Untuk Download Gambar dan Video Instagram'

Continue reading about our main topic which is Aplikasi Untuk Download Gambar dan Video Instagram

Kali ini dotycat.com akan kongsikan Aplikasi Untuk Download Gambar dan Video Instagram kerana ramai yang bertanya cara download gambar dan video di instagram dengan full quality. Teruskan membaca

Hai guys.. Kali ini Dotycat.com akan kongsikan beberapa Aplikasi Untuk Download Gambar dan Video Instagram seperti mana yang di minta oleh rakan pembaca kita, Sekiranya anda ada permintaan silakan hubungi saya melalui telegram @anzclan ataupun contact page di SINI.

Sebelumnya saya telah kongsikan Cara-Cara Download Video TikTok Tanpa Watermark utuk para pengemar tiktok, Cara yang akan saya kongsikan hari ini hampir saya kalau d lihat memang sama haha. 

Sebelum itu saya akan terangkan serba sedikit tentang instagram.

Apa Itu Instagram?

Instagram (kebiasaannya dipanggil IG) merupakan sebuah perkhidmatan rangkaian sosial perkongsian gambar dan video secara dalam talian yang dimiliki oleh Facebook, Inc.

Aplikasi ini dicipta oleh Kevin Systrom dan Mike Krieger, dan dilancarkan pada bulan Oktober 2010 di iOS. Versi untuk peranti Android dilancarkan pada bulan April 2012, diikuti oleh aplikasi sesawang pada bulan November 2012, aplikasi Fire OS pada 15 Jun 2014 dan aplikasi untuk tablet dan komputer Windows 10 pada bulan Oktober 2016.

Bagi peminat media sosial, Instagram merupakan salah satu media sosial wajib bagi mereka. Lebih-lebih lagi yang suka selfie, IG memang heaven sebab upload semua koleksi gambar ni.

Selain itu, terdapat juga ramai artis yang lebih gemar menggunakan Instagram sebagai media sosial pilihan mereka. Ini juga menjemput peminat untuk menyertai menggunakan dan mengikuti idola mereka untuk mendapatkan maklumat terkini.

Dengan semua ciri yang telah disediakan oleh Instagram, ada satu yang sangat dinanti-nantikan oleh penggunanya. Apa lagi jika ia bukan ciri untuk memuat turun foto dan video yang dimuat naik ke IG.

Namun malangnya sehingga kini menu untuk memuat turun dua perkara ini masih belum disediakan di Instagram. Atas sebab tertentu, nampaknya pembangun juga mempunyai alasan tersendiri untuk tidak menyediakan menu muat turun dan menyimpan foto dan video ke galeri HP.

Tetapi jangan risau, walaupun IG tidak mempunyai menu muat turun, itu tidak bermakna anda tidak boleh memuat turun foto dan video di sana. Dotycat.com akan kongsikanya.

Begitu juga dengan masalah ini, terdapat banyak jalan penyelesaian dan cara untuk mengatasinya. Ingin tahu tentang petua dan trik? Sila rujuk kepada aplikasi untuk memuat turun video dan foto Instagram yang telah diringkaskan oleh dotycat.com di bawah.

Aplikasi Download Foto & Video Instagram

Salah satu penyelesaian dan cara untuk memuat turun imej atau video daripada Instagram ialah menggunakan aplikasi pihak ketiga. Instagram sendiri nampaknya keberatan untuk menyediakan ciri muat turun.

Berikut adalah koleksi aplikasi android untuk memuat turun foto dan video dari Instagram.

InstaSaver for Instagram

Buat pertama kali, anda boleh mencuba InstaSaver untuk Instagram. Ini adalah salah satu APK paling popular untuk memuat turun fail daripada IG. Cara menggunakannya juga agak mudah, anda hanya perlu menghidupkan perkhidmatan InstaSaver.

Kemudian buka Instagram, cari foto atau video yang ingin anda muat turun kemudian salin url. InstaSaver akan mengesannya secara automatik dan memuat turunnya serta-merta.

QuickSave for Instagram

Seterusnya terdapat aplikasi yang dibangunkan oleh DSt. Ia telah direka bentuk sedemikian untuk memudahkan pengguna yang ingin menyimpan foto & video dari IG.

Panduan penggunaan adalah sangat mudah, anda hanya perlu menyalin url post tersebut. Kemudian buka QuickSave dan tampal url. Akhir sekali klik Muat turun dan sila tunggu proses muat turun selesai.

Selepas itu anda boleh menikmati mencari fail dalam galeri atau pengurus fail. Berminat untuk mencuba? Sila muat turun secara percuma.

Save & Repost for Instagram

Bukan sahaja ciri untuk menyimpan foto dan video dari Instagram ke memori telefon pintar. Aplikasi ini juga mempunyai beberapa ciri lain. Sebagai contoh, dia boleh mengezum masuk pada foto di IG.

Selain itu terdapat juga ciri untuk menyandarkan siaran Instagram dan menyimpannya ke storan awan. Cara ia berfungsi hampir sama dengan InstaSave di atas.

Walaupun ciri yang dibentangkan agak banyak, APK ini agak ringan jadi jangan risau. Berminat untuk mencuba? Sila muat turun secara percuma.

FastSave for Instagram

Jika anda seorang yang sukakan 'speed', maka ini adalah aplikasi yang sangat sesuai. kenapa? Seperti namanya, APK ini akan membantu anda memuat turun imej atau video di Instagram dengan cara yang mudah dan pantas.

Hanya dengan mengaktifkan perkhidmatan, kemudian menyalin url siaran, anda boleh memuat turun foto atau video yang berkenaan. Selain itu terdapat juga ciri untuk membuat tayangan slaid foto atau imej yang telah anda simpan dari IG.

Insta Downloader

Untuk yang terakhir, terdapat aplikasi Inst Downloader yang boleh menjadi pilihan anda. APK yang dibangunkan oleh ZN Studio ini sangat ringan kerana saiznya hanya sekitar 2.9MB.

Namun begitu, ciri-ciri yang dipersembahkannya tidak lagi diragui. Hanya salin dan tampal url siaran IG ke dalam Insta Downloader.

Penutup

Anda boleh memuat turun semua perisian di atas secara percuma melalui Playstore. Jika sesiapa mempunyai sebarang cadangan apl lain, sila komen di bawah. Berikut ialah senarai cadangan aplikasi muat turun foto dan video android di Instagram.

Dengan menggunakan koleksi APK di atas anda boleh menyimpan imej dari IG ke memori atau galeri anda.

Conclusion

So I think you might understand and like our article about Aplikasi Untuk Download Gambar dan Video Instagram. So in my conclusion, If you don't understand any of the steps then don't hesitate to leave a comment in the space we have provided.

Share with your friends and spread this article to the whole world😍

Assalamualaikummm..

Comments