Cara-Cara Memuat Facebook Page Edisi 2021

Cara-Cara Memuat Facebook Page Edisi 2021

Summary

This time I will share about 'Cara-Cara Memuat Facebook Page Edisi 2021'

Continue reading about our main topic which is Cara-Cara Memuat Facebook Page Edisi 2021

Panduan lengkap cara buat Facebook Baru Edisi 2021 untuk Bisnes,Gming, Website Dan sebagainya (disertakan gambar rujukan)

Hii.. kali ini saya akan kongsikan Panduan lengkap cara-cara buat Facebook Baru Edisi 2021 untuk Bisnes,Gming, Website Dan sebagainya (disertakan gambar rujukan) untuk memudahkan anda memahamiinya.

Fanspage bukan pilihan tetapi ia keperluan bagi mengembangkan perniagaan anda sama ada pernaiagan kecil mahupun perniagaan besar, ia berfungsi untuk mempermosikan perniagan anda sama ada conten creator ataupun bisnes besar-kecil ianya satu keperluan.

Cara-Cara Memuat Facebook Page Edisi 2021

Sebelum kita ke Cara-Cara Memuat Facebook Page Edisi 2021 anda harus mempunyai akaun personal facebook, kerana facebook tidak akan membenarkan untuk membuat facebook page sekiranya anda tidak mempunyai akaun facebook
 1. Masuk ke halaman Facebook page Creator Anda akan diminta untuk login masuk terlebih dahulu ke dalam akaun facebook anda (jika belum login). gunakan alamat yang saya berikan supaya senang.
 2. Page Name - Isikan nama page sesuai bisnes anda ataupun sesuai content anda.
 3. Category - isikan category sesuai bisnes anda ataupun sesuai content anda.
 4. Description - Isikan sesuai impomasi bisnes anda ataupun gaming page sebagainya.
 5. Selanjutnya tekan butang Create page - lihat gambar di bawa.
 6. Selesai - anda baru sahaja membuat facebook page pertama anda.

Selanjutnya anda perlu memasang logo dan cover page anda agar nampak lebih propisional dan dipercayaai.

Kelebihan facebook page

 1. Tiada had friendlist Jika anda menggunakan FB Profile, ia terhad untuk 5000 orang kawan sahaja. tetapi fan page tiada had. Anda boleh dapatkan seberapa banyak fans untuk like fanpage anda.
 2. Asingkan kehidupan peribadi dan bisnes Jangan campurkan hal peribadi dengan hal bisnes. Jika anda post hari-hari mengenai jualan produk di dalam FB Profile anda, friends anda pasti akan menyampah. kesannya reputasi anda akan terjejas sebagai penjual.
 3. Branding bisnes Jika anda ingin membangukan jenama diri anda sendiri, produk atau pun servis, fanpage adalah tempat yang terbaik di mana anda bebas memasukan pelbagai ciri-ciri menarik seperti visi dan misi anda, produk/ servis syarikat, promosi dan aktiviti semasa. Dengan fanpage, anda boleh post mengenai produk yang anda jual tanpa buat fans rasa menyampah. Mereka akan rasa lebih selesa.
 4. Mudah untuk mempromosi Begitu mudah untuk anda memperkenalkan fanpage anda. Hanya dengan menekan butang ”invite” di sebelah kanan page, anda sudah mampu mendapatkan fan baru.
 5. Buat iklan Facebook Ads Hanya dengan fanpage sahaja, anda boleh promosikan produk anda menggunakan Facebook Ads. Anda tak perlu bersusah payah post setiap hari mengenai produk anda.

Penutup;

Berikut cara-cara membuat facebook page edisi 20021 dan juga saya setakan beberapa kelebihan facebook, Sebenarnya banyak lagi kelebihan-kelebihan facebook page ne tapi buat masa ini itu sahaja yang dapat saya kongsikan, Wasalam.

Conclusion

So I think you might understand and like our article about Cara-Cara Memuat Facebook Page Edisi 2021. So in my conclusion, If you don't understand any of the steps then don't hesitate to leave a comment in the space we have provided.

Share with your friends and spread this article to the whole world😍

Assalamualaikummm..

Comments