Cara Mengubah Nama Fanspage Di Facebook

Cara Mengubah Nama Fanspage Di Facebook

Summary

This time I will share about 'Cara Mengubah Nama Fanspage Di Facebook'

Continue reading about our main topic which is Cara Mengubah Nama Fanspage Di Facebook

Bagaimana cara mengubah nama fanspage di facebook 2021 - Bagaimana cara mengubah nama fanspage di facebook 2021? Apakah syarat untuk menukar nama fanp

Bagaimana cara mengubah nama fanspage di facebook 2021 - Bagaimana cara mengubah nama fanspage di facebook 2021? Apakah syarat untuk menukar nama fanpage? Mengapa halaman Facebook fanpage tidak boleh diubah? Dapatkan jawapannya di sini.

Di sini, kami hanya akan membincangkan kaedah dan syarat yang mesti anda lakukan untuk mengubah nama fanspage di facebook, Baiklah, mari terus ke tutorial.

Sebelum meneruskan, perlu ditekankan bahawa kaedah yang akan kongsikan adalah kaedah terkini; dalam paparan Facebook terkini. Sekiranya anda faham, teruskan membaca. Berikut adalah langkah-langkah untuk menukar nama fanspage Facebook anda:

Cara Mengubah Nama Fanspage Di Facebook

  1. Buka Facebook dan log masuk ke akaun.
  2. Pergi ke dashboard halaman yang anda mahu namakan semula.
  3. Di bar sisi kiri bawah, anda akan menemui menu more. Klik untuk masuk ke halaman More.
  4. Di sebelah bawa, masukkan menu about.
  5. Di bahagian About, anda akan menemui edit page info, click untuk mengedit.
  6. Setelah masuk ke EDIT PAGE INFO anda akan menemukan Name dan nama asal fb page anda, silakan ubah sesuai anda.

Gambar Cara-Cara

Catatan: nama halaman anda tidak akan terus berubah. Facebook terlebih dahulu akan review sama ada nama halaman tersebut sesuai syarat-syarat nya.

Syarat Mengubah Nama Fanspage

Berikut adalah beberapa syarat agar nama halaman anda dapat diubah. Syarat yang saya kongsikan di bawah, tidak rasmi dari Facebook; tetapi ia berdasarkan pengalaman.

  1. Nama tidak mengandungi perkataan 'Facebook'
  2. Nama itu tidak mengandungi perkataan kotor atau kasar
  3. Nama mesti berkait deng post yang dikongsi di halaman
  4. Nama baru tidak boleh lari jauh dari nama halaman asal

Sekiranya anda ikut beberapa tips yang saya kongsikan di atas Inshaallah nama baru facebook page anda akan di terima oleh facebook, Kerana berdasarkan pengalaman saya sekiranya anda merubah nama facebook page anda jauu dari nama asal kemungkinan besar tidak akan berjaya, contoh nama lama dotycat gaming > dotycat gamers , peratus untuk berjaya mengubah nama iala 95%.

OK boskuu.. Sampai di sini saja perkongsian saya tentang Cara Mengubah Nama Fanspage Di Facebook , Sekiranya ada kekurangan silakan tinggalkan di ruangan comment. wassalamm

Conclusion

So I think you might understand and like our article about Cara Mengubah Nama Fanspage Di Facebook. So in my conclusion, If you don't understand any of the steps then don't hesitate to leave a comment in the space we have provided.

Share with your friends and spread this article to the whole world😍

Assalamualaikummm..

Comments