Cara Download Installer Windows 10 Iso Terbaru

Cara Download Installer Windows 10 Iso Terbaru

Summary

This time I will share about 'Cara Download Installer Windows 10 Iso Terbaru'

Continue reading about our main topic which is Cara Download Installer Windows 10 Iso Terbaru

Cara Download Installer Windows 10 Iso Terbaru - Kita akan gunakan dua cara untuk mendownload installer windows 10 , Sekirany anda ingin mempelajarinya , silakan baca posting ini.

Mungkin suatu hari nanti Windows 10 kita mengalami masalah, di mana terdapat banyak halangan, seperti kerap Not Responding, banyak ciri yang tidak berfungsi, banyak tetapan berubah, dan sebagainya.

Punca masalah ini adalah banyak. Tetapi yang paling biasa adalah disebabkan Sistem Pengoperasian mengalami Rasuah atau kerosakan.

Sistem Pengendalian yang Korup boleh disebabkan oleh virus, tetapan yang salah atau perkara lain yang menyebabkan OS tidak berjalan dengan betul.

Oleh kerana masalah ini sering timbul dan telah cuba membaiki tetapi gagal, ramai pengguna atau pengguna memilih untuk memasang semula. Kerana dengan memasang semula, anda boleh memulihkan sistem pengendalian kepada keadaan asalnya.

Kini, dalam pemasangan semula, anda memerlukan Fail Pemasangan Sistem Operasi, yang biasanya mempunyai sambungan ISO. Cara paling mudah untuk mendapatkan fail adalah dengan memuat turunnya di Internet.

Terdapat begitu banyak laman web di Internet yang menyediakan pautan muat turun untuk sistem pengendalian, terutamanya Windows 10.

Namun, memuat turun melalui laman web yang tidak jelas perlu berhati-hati, kerana fail yang kita muat turun mengandungi sesuatu yang berbahaya, seperti virus atau perkara lain.

Untuk mengelakkan perkara yang tidak diingini, elok kita muat turun terus dari laman web rasmi.

Berikut ialah 2 cara untuk memuat turun fail ISO Windows 10 terus daripada Microsoft:

Di dalam posting ini saya akan sertakan file download tetapi ia bukanya file yang terbaru, Sekiranya anda mencari file windows 10 yang terbaru silakan gunakan 2 kaedah di bawah.

Win10 21H2 English

Win10_21H2_English_x32.iso

Win10_21H2_English_x64.iso

Last update : May 8, 2022, 1:14 PM

Sekiranya anda perlu bantuan untuk mendapatkan file yang terbaru, silakan hubungi admin di telegram @DotyCat.

Kaedah 2 (With Media Creation Tools)

 1. Pastikan Laptop atau PC anda Tersambung Dengan Internet 
 2. Kunjungi Alamat Berikut: https://www.microsoft.com/en-gb/software-download/windows10
 3. Selepas memasuki link yang saya berikan di atas silakan click kanan dan pilih menu inspect.
 4. Di bahagian sisi atas sebelah kiri dari browser tekan menu yang berbentuk Smart Phone.
 5. Seterusnya di bahagian demension pilih menu responsive.
 6. Seterusnya tekan butang refresh ataupun relode.
 7. Setelah itu pilih menu ataupun file yang anda ingin download.
 8. Seterusnya pilih bahasa yang anda inginkan.
 9. Tunggu sehinga loading selesai.
 10. Buat filihan mengikut pc/laptop anda, sama ada menggunakan 32bit ataupun 64bit, Click ja butangnya.
 11. Selesai.
Begitulah cara memuat turun fail ISO Windows 10 terus daripada Microsoft, yang pastinya lebih selamat dan boleh dipercayai, jika dibandingkan dengan tempat lain.

Kerana jika dari tempat lain mungkin ada virus yang sebenarnya membahayakan kita, seperti kecurian data penting atau mungkin lebih banyak kerosakan pada peranti kita. 
Sebagai pengguna sudah tentu kita tidak mahu perkara itu berlaku bukan? Oleh itu kami sentiasa berhati-hati dalam Memuat turun dari Internet. Satu perkara yang boleh anda lakukan ialah sentiasa memuat turun sesuatu daripada sumber yang dipercayai. Terima kasih banyak-banyak dan semoga membantu.

Conclusion

So I think you might understand and like our article about Cara Download Installer Windows 10 Iso Terbaru. So in my conclusion, If you don't understand any of the steps then don't hesitate to leave a comment in the space we have provided.

Share with your friends and spread this article to the whole world😍

Assalamualaikummm..

Comments