Cara menjana Pendapatan di YouTube

Cara menjana Pendapatan di YouTube

Summary

This time I will share about 'Cara menjana Pendapatan di YouTube'

Continue reading about our main topic which is Cara menjana Pendapatan di YouTube

Ingin menjana pendapatan dari membuat video YouTube? Sekiranya YA, maka baca artikel ini! Kami akan membincangkan bagaimana Cara menjana Pendapatan di

Anda boleh menjana Pendapatan di YouTube dengan mendaftar dan diterima dalam Program Rakan Kongsi YouTube. Anda mungkin juga layak untuk menerima bonus Shorts sebagai bagian dari YouTube Shorts Funding tanpa menyertai Program Rakan Kongsi YouTube.

YouTube tidak akan menentukan kandungan apa yang boleh anda buat di YouTube, tetapi YouTube mempunyai tanggungjawab untuk melakukan perkara yang betul untuk penonton, pencipta dan pengiklan YouTube. Sekiranya anda mengikuti Program Rakan Kongsi YouTube, anda dapat menjana wang melalui YouTube. Sekiranya anda mengikuti Program Rakan Kongsi YouTube, YouTube menetapkan standard yang lebih tinggi untuk anda.

Untuk memastikan YouTube memberi penghargaan kepada pencipta yang baik, YouTube akan menyemak saluran anda sebelum anda diterima dalam Program Rakan Kongsi YouTube. YouTube juga terus menyemak saluran untuk memastikan anda memenuhi semua dasar dan garis panduan YouTube.

Channel tidak perlu dimonetisasi di YouTube untuk memenuhi syarat untuk Pendanaan Seluar Pendek YouTube. Pembuat dalam Program Rakan YouTube dan saluran yang merupakan sebahagian daripada Rangkaian Berbilang Saluran (MCN) masih layak.

Anda mungkin diwajibkan membayar cukai atas penghasilan anda dari YouTube. Dapatkan maklumat lebih lanjut di bawah.

Tentang YouTube

YouTube ialah sebuah laman web pengehosan video Amerika Syarikat yang beribupejabat di San Bruno, California. Perkhidmatan ini telah dicipta pada Februari 2005 oleh tiga bekas pekerja PayPal — Chad Hurley, Steve Chen dan Jawed Karim. Pada November 2006, ia telah dibeli oleh Google dengan harga AS$1.65 bilion. YouTube kini beroperasi sebagai salah satu anak syarikat Google.

Bergabung di Program Partner YouTube

Ini adalah cara yang paling umum yang membolehkan video di saluran anda menghasilkan wang: iklan AdSense melalui Program Rakan YouTube.

Nanti pendapatan dari iklan akan dibahagikan: 40% untuk YouTube dan 60% untuk bahagian anda.

Walaupun begitu, anda dapat menikmati beberapa kemudahan semasa menyertai Program Rakan Kongsi ini. Dalam kalangan yang lain:

  1. Tidak perlu mencari penaja sendiri kerana YouTube sudah menjadi penaja anda
  2. Ganjaran PPC (bilangan iklan yang diklik) dan CPM (bayar per 1000 paparan) adalah kompetitif.
  3. Anda boleh menetapkan berapa kali iklan itu muncul

Sekiranya wang yang dikumpulkan bersamaan dengan AS $ 100 atau kira-kira RM415.80, wang tersebut dapat dikeluarkan dengan segera.

Cuma, untuk memaparkan AdSense anda mesti memenuhi beberapa syarat terlebih dahulu. Ia tidak seperti beberapa tahun yang lalu di mana tidak ada syarat sama sekali. Apa kriteria yang perlu anda penuhi?

  1. Umur minimum mestilah 18 tahun atau mencari penjaga yang sah untuk memindahkan pembayaran
  2. Mempunyai minimum 1000 pelanggan / Subscriber
  3. Salurannya telah ditonton lebih dari 4000 jam dalam setahun (terkumpul)
  4. Tidak melanggar terma dan syarat pengewangan

Ada perkara lain yang perlu diingat, dalam peraturan baru ini, tidak semua saluran dapat melepasi pilihan. Sekiranya saluran anda dianggap tidak mesra pengiklan, iklan tidak akan muncul.

Contoh video yang tidak mesra pengiklan, seperti video mengenai jenayah, tindakan berbahaya, atau teori konspirasi. Jadi, apakah tanda-tanda bahawa anda telah diterima dalam program ini?

Sekiranya anda telah memenuhi syarat minimum, anda boleh pergi ke menu pengewangan di YouTube anda dan kemudian klik pada permintaan bergabung.

Penutup

Setakat ini, anda sudah mengetahui Cara menjana Pendapatan di YouTube yang boleh digunakan untuk mendapatkan wang tunai melalui YouTube. Strategi di atas tidak perlu dilakukan semuanya. Pilih yang paling sesuai dengan perhatian penonton anda juga.

Ingin menjana pendapatan dari membuat video YouTube? Sekiranya YA, maka baca artikel ini! Kami akan membincangkan bagaimana Cara menjana Pendapatan di YouTube.

Conclusion

So I think you might understand and like our article about Cara menjana Pendapatan di YouTube. So in my conclusion, If you don't understand any of the steps then don't hesitate to leave a comment in the space we have provided.

Share with your friends and spread this article to the whole world😍

Assalamualaikummm..

Comments