5 Antivirus Percuma Terbaik 2021 Untuk Komputer

5 Antivirus Percuma Terbaik 2021 Untuk Komputer

Summary

This time I will share about '5 Antivirus Percuma Terbaik 2021 Untuk Komputer'

Continue reading about our main topic which is 5 Antivirus Percuma Terbaik 2021 Untuk Komputer

Kali ini dotycat.com akan kongsikan 5 Antivirus Percuma Terbaik 2021 Untuk Komputer yang harus anda gunakan

Saya menguji setiap antivirus Percuma yang dapat saya temukan terhadap ribuan file malware Windows lama dan baru. Menjalankan lingkungan virtual untuk berbagai sistem operasi PC dari Windows 7 – Windows 10.

Saya tidak hanya melihat kemampuan perlindungan malware masing-masing antivirus, tetapi juga antarmuka penggunanya dan reputasinya untuk menjaga privasi pengguna. Ini bukan tugas yang mudah, dan saya mengetahui bahwa hanya ada beberapa antivirus Percuma di luar sana yang menawarkan perlindungan yang layak untuk komputer Windows.

Tetapi terdapat juga beberapa program antivirus percuma yang sangat bagus yang menawarkan penambahbaikan terhadap perlindungan terbina dalam Windows. Saya akhirnya dapat mencari 5 muat turun percuma yang setiap satu menawarkan perlindungan virus percuma bersama set alat keselamatan internet percuma yang baik.

Yang berkata, setiap antivirus percuma akan memasukkan beberapa batasan yang mengecewakan. Itulah sebabnya saya sentiasa mengesyorkan melabur sedikit setiap bulan ke dalam perisian antivirus premium yang merangkumi perlindungan terhadap semua jenis perisian malware — dengan ciri tambahan seperti VPN, pengurus kata laluan, kawalan ibu bapa dan pemantauan web gelap (Norton 360 mempunyai semua ciri ini, disenaraikan sebagai perisian antivirus terbaik untuk 2021, dan sangat berpatutan).

Saya menguji dan meletakkan kedudukan setiap antivirus percuma yang disenaraikan di sini untuk pengesanan perisian malware, kemudahan penggunaan dan ciri keselamatan siber tambahan. Malangnya, tiada antivirus percuma yang menyertakan semua ciri yang anda perlukan untuk perlindungan lengkap, tetapi adalah lebih baik untuk melindungi diri anda dengan antivirus percuma terbaik daripada tiada antivirus langsung!

The best free Windows antiviruses for 2021:

  1. Avira - Antivirus gratis terbaik untuk Windows pada tahun 2021.
  2. Bitdefender - Pemindai anti-malware canggih dengan perlindungan phishing & penipuan yang baik.
  3. Panda - Perlindungan virus yang kuat dengan fitur tambahan yang bagus (seperti mode permainan).
  4. TotalAV - Antivirus gratis sederhana dengan antarmuka intuitif (disarankan untuk pemula).
  5. Kaspersky - Ekstra gratis seperti VPN, pemantauan web gelap, dan pengelola kata sandi.

Ya, Anda Sudah Mempunyai Antivirus Percuma pada PC Anda, Tetapi Ia Tidak Cukup Baik.

Komputer Windows anda sudah disertakan dengan Windows Defender (sesetengah komputer Windows 10 yang lebih baharu memanggilnya “Windows Security” atau “Microsoft Defender”) — yang, seperti yang kita lihat dalam semakan penuh kami, ialah antivirus percuma yang baik. Tetapi masalah dengan Windows Defender ialah ia jarang dikemas kini, ia tidak termasuk perlindungan keselamatan internet tambahan, dan ia sering mempunyai kelemahan yang tidak dapat diperbaiki (kadang-kadang selama beberapa tahun!).

Selain itu, Windows Defender secara konsisten berada di bawah pengimbas antivirus teratas dalam ujian makmal bebas kami. Itulah sebabnya saya sentiasa mengesyorkan agar PC anda sentiasa selamat dengan perisian antivirus pihak ketiga.

Semua antivirus percuma yang disenaraikan di sini adalah jauh lebih baik daripada antivirus Windows Defender Microsoft. Muat turun percuma dalam senarai ini adalah daripada syarikat keselamatan siber terkemuka yang menawarkan perlindungan antivirus premium mereka secara percuma. Ini adalah beberapa enjin antivirus dan anti-perisian malaware teratas di dunia — dan ujian makmal bebas kami telah mengesahkan bahawa enjin antivirus ini jauh lebih kuat, lebih pantas dan lebih baik daripada Windows Defender Microsoft.

Kaspersky Security Cloud (Free)

Antivirus percuma Kaspersky - dilengkapi dengan pengimbas perisian malware yang baik dan banyak ciri tambahan, tetapi kebanyakannya adalah sangat terhad dalam fungsi. VPN Kaspersky mempunyai had harian sebanyak 200 MB, pengurus kata laluan membenarkan anda menyimpan sehingga 15 log masuk dan kad kredit, dan pemantauan pelanggaran data hanya menyemak 1 alamat e-mel. Menaik taraf kepada salah satu pelan berbayar Kaspersky memberi anda semua ciri ini tanpa sebarang had, serta tambahan seperti kawalan ibu bapa, perlindungan web lanjutan dan banyak lagi.

TotalAV Free Antivirus

Antivirus Windows percuma TotalAV - sangat baik dalam mengalih keluar perisian hasad dan menyekat tapak pancingan data. Ia juga merupakan salah satu program antivirus yang paling intuitif di pasaran, yang menjadikannya pilihan ideal untuk pemula. Walau bagaimanapun, TotalAV Free tidak disertakan dengan perlindungan masa nyata dan ia tidak termasuk sebarang ciri tambahan. Untuk mendapatkan pengimbasan masa nyata, alat pengoptimuman PC dan VPN tanpa had, anda perlu menaik taraf kepada salah satu pelan premium kos rendah TotalAV.

Panda Free Antivirus for Windows

Antivirus percuma Panda - ialah antivirus yang bagus dan mudah digunakan, menawarkan 100% perlindungan perisian hasad masa nyata percuma. Dengan pengimbasan perisian hasad ringan, mod permainan automatik, Kit Penyelamat dan VPN, Panda ialah produk keselamatan internet percuma yang sangat baik. Walau bagaimanapun, VPN adalah terhad kepada 150 MB sehari pada satu pelayan. Jika anda mahukan akses VPN tanpa had — dan tambahan lain seperti tembok api, anti-pancingan data, pengurus kata laluan dan kawalan ibu bapa — anda perlu meningkatkan. Panda menawarkan 4 peringkat harga yang berbeza untuk pengguna berbayar, jadi mudah untuk mencari pelan yang sesuai untuk anda — atau anda boleh mencuba Panda Percuma dan naik taraf kemudian.

Bitdefender Antivirus Free

Bitdefender - mempunyai pengimbas berasaskan awan dengan kadar pengesanan yang sangat baik, termasuk perlindungan masa nyata dan dilengkapi dengan perlindungan anti-pancingan data yang baik. Antivirus percuma Bitdefender ialah pilihan yang baik untuk pengguna yang hanya mencari perlindungan perisian hasad percuma asas tanpa sebarang ciri tambahan. Walau bagaimanapun, saya peminat besar suite antivirus berbayar Bitdefender, yang menyediakan rangkaian ciri yang sangat baik dengan wang yang lebih murah daripada kebanyakan pakej keselamatan internet yang bersaing

Avira Free Security for Windows

AVIRA - Enjin pengimbasan virus percuma berasaskan awan Avira adalah salah satu yang terbaik di pasaran - ia ringan, pantas, mempunyai kadar pengesanan yang sempurna dan 100% percuma. Saya juga peminat tegar sambungan penyemak imbas Beli-belah Selamat Avira dan pengoptimum privasi, yang kedua-duanya menawarkan peningkatan ketara berbanding perlindungan terbina dalam Microsoft. Untuk mendapatkan perlindungan keselamatan internet yang lebih maju, anda perlu menaik taraf kepada salah satu pelan berbayar Avira, tetapi dari segi antivirus Windows percuma, ia tidak menjadi lebih baik daripada Avira.

Bottom Line:

Berikut 5 Antivirus Percuma Terbaik 2021 Untuk Komputer yang telah saya uji coba dan ianya berjalan seperti yang di inginkan, sekiranya anda sedang mencari antivirus silakan buat pilihan antara 5 di atas, terpulan anda buat pilihan, saya cuma kongsikan pengalaman hihi.

Conclusion

So I think you might understand and like our article about 5 Antivirus Percuma Terbaik 2021 Untuk Komputer. So in my conclusion, If you don't understand any of the steps then don't hesitate to leave a comment in the space we have provided.

Share with your friends and spread this article to the whole world😍

Assalamualaikummm..

Comments