Cara Cepat Mendapatkan Approve Dari Google Adsense

Cara Cepat Mendapatkan Approve Dari Google Adsense

Summary

This time I will share about 'Cara Cepat Mendapatkan Approve Dari Google Adsense'

Continue reading about our main topic which is Cara Cepat Mendapatkan Approve Dari Google Adsense

Jom Baca Cara Cepat Mendapatkan Approve Dari Google Adsense hanya di dotycat.com, Rasia cepat mendapatkan approve google adsense saya kongsikan secara percuma.

Hai Kali ini dotycat.com akan bocorkan rasia Cara Cepat Mendapatkan Approve Dari Google Adsense Secara percuma ya bosku.

Apa Itu Google AdSense

AdSense ialah program pengiklanan berasaskan CPC (kos setiap klik) yang membolehkan pemilik tapak web memperoleh hasil daripada iklan yang dipasang. Sejak kemunculan pertama, ramai pemilik laman web telah bersaing untuk mendaftar sebagai penerbit AdSense di seluruh negara. Terbukti sehingga kini terdapat lebih kurang 2 juta lagi penerbit AdSense tersebar di seluruh dunia dan setiap tahun ia sentiasa meningkat.

AdSense memaparkan iklan di laman web dalam bentuk teks, imej dan video kepada pelawat laman web mengikut minat mereka. Tugas Google AdSense adalah menggunakan cache pelayar pengguna untuk mengetahui apa yang diperlukan, kemudian iklan yang muncul akan sepadan dengan minat atau keperluan anda.

Sebagai contoh, jika anda sedang mencari hosting murah di enjin carian Google, tidak lama kemudian iklan yang muncul adalah daripada pelbagai penyedia hosting murah Malaysia. Iklan yang muncul akan berubah secara automatik berikutan cache yang disimpan dalam Google search.

Contoh AdSense

Ramai yang mengatakan untuk di terima sebagai penerbit iklan adsense blog atau website anda mestila berumur 3 bulan keatas, Tetapi saya telah membuat banyak kajian dan beberapa buan yang lepas blog dotycat ini mendapatkan penerimaan sebagai penerbit iklan google adsense, Padahal pada masa itu blog dotycat.com berumur kurang dari 60 hari, Saya jug agak terkejut apabila menerima email pengesahan penerimaan google adsense, 

Domain Dotycat.com di daftarkan pada 16/08/2021 (register domain) dan mendapat penerimaan adsense pada  22/10/2021 kurang lebih tiga bulan atau kurang.

Baikla kita teruskan ke topik utama kita Cara Cepat Mendapatkan Approve Dari Google Adsense.

Cara Cepat Mendapatkan AdSense

Silakan ikut langkah langkah yang saya kongsikan ini supaya penerimaan akaun google adsense anda cepat di approve oleh google adsense.

  1. Menggunakan Top-Level Domain (TLD) seperti com/net/org dan banyak lagi, selain itu anda juga boleh gunakan ext domain lainya tetapi rekoman saya gunakan TLD supaya blog anda nampak lebih profisional, elakan dari menggunakan subdomain.
  2. Seterusnya lengkapi Blog atau Website anda dengan  page seperti ABOUTUS/T&C/PRIVACY dan CONTACT Page, Page-page yang saya sebutkan ini wajib ada dalam blog ataupun website anda untuk mendapatkan approval dari google adsense.
  3. Seterusnya , Blog atau website anda harusla mobile frendly - Maksudnya boleh di akses melalui apapun divice seperti pc/laptop dan mobile.
  4. Pastikan bahagian Navar blog atau website korang senang untuk di gunakan mahupun view melalui pc , laptop ataupun mobile .
  5. Seterusnya  Posting atau article blog/website anda hendakla lebih dari 20 dan bukan hasil dari copy paste kerja orang maksudnya article yang korang kongsikan itu sekurang kurangnya 80% hasil kerja korang.
  6. Pastikan gambar-gambar yang anda gunakan dalam blog ataupun article anda tidak mempunyai hak cipta ataupun copyright, maksudnya gambar free dari copyright - Ada masa saya akan kongsikan cara mendapatkan gambar tanpa copyright.
  7. Daftarkan blog atau website anda ke search.google.com/search-console.
  8. Seterusnya daftarkan blog anda dalam google adsense, jangan lupa pasang code iklan setelah pendaftaran selesai (sebelum di approve kod iklan mesti di pasang sekurang-kurangnya satu code).
  9. Tunggu sehinga mendapatkan maklumbalas dari Google Adsense, Sekiranya permintaan anda tidak di terima hubungi saya di telegram @anzclan, ingat kalau nak chat tolong sertakan gambar email penolakan dan gambar penyebap, gambar penyebap anda boleh dapatkan dalam akaun adsense ,sertakan alamat blog/website so senang saya nak bagitaw apa yang kan anda lakukan selanjutnya.

Sekiranya anda ikut apa yang saya kongsikan, inshaallah anda pasti akan mendapatkan approval dari google adsense, Ambik masa tarik nafas anjang-panjang, buat article dengan jujur inshaallah rezki tuu pasti. 

Baikla sampai disini sahaja perkongsian saya tentang Cara Cepat Mendapatkan Approve Dari Google Adsense sekiranya ada kekurangan saya mohon maaf, dan sekiranya da penambahan silakan tinggalkan message anda d ruangan comment yang dotycat.com sediakan. wasalamm.

Conclusion

So I think you might understand and like our article about Cara Cepat Mendapatkan Approve Dari Google Adsense. So in my conclusion, If you don't understand any of the steps then don't hesitate to leave a comment in the space we have provided.

Share with your friends and spread this article to the whole world😍

Assalamualaikummm..

Comments