Cara Memasang Bug host Teleco Menggunakan WireGurad

Cara Memasang Bug host Teleco Menggunakan WireGurad

Summary

This time I will share about 'Cara Memasang Bug host Teleco Menggunakan WireGurad'

Continue reading about our main topic which is Cara Memasang Bug host Teleco Menggunakan WireGurad

Hariini Dotycat.com akan kongsikan tutorial cara memasang bug host teleco menggunakan wiregurad

Hi bosskuu, Apa kabar boskuu? , Hariini dotycat.com akan kongsikan sedikit tips untuk memasang bughost di dalam config Wiregurad Khas untuk pengemar wiregurad malaysia, Buat pengguna internate underground boleh try cara ini.

Sebelum itu anda perlu sediakan comfig wiregurad terlebih dahulu, Sekiranya belum mempunya config wiregurad boleh copy & save sebagai format conf file berikut. Tetapi saya cadangkan anda membuat config sendiri di sshocean sekiranya tidak mempunyai VPS sendiri.

Dalam Posting ini kami tidak kongsikan mana-mana bug host teleco so pandai-pandai la korek cari bughost, rasanya banyak dkat telegram so korg cari dkt sana, di posting ini kami cuma akan kongsikan cara set sahaja.

Pengenalan WayerGurad

WireGuard sangat mudah untuk mengkonfigurasi,. Sambungan VPN dibuat hanya dengan menukar kunci awam yang sangat mudah – sama seperti menukar kunci SSH – dan semua yang lain dikendalikan secara telus oleh WireGuard. Ia juga mampu mengubah alamat IP, sama seperti Mosh. Tidak perlu mengurus sambungan, mengambil berat tentang keadaan, mengurus daemon, atau bimbang tentang perkara yang tersembunyi. 

WireGuard telah direka bentuk dengan mengambil kira kemudahan pelaksanaan dan kesederhanaan. Ia bertujuan untuk dilaksanakan dengan mudah dalam beberapa baris kod, dan mudah diaudit untuk kelemahan keselamatan. Berbanding dengan raksasa seperti *Swan/IPsec atau OpenVPN/OpenSSL, di mana mengaudit pangkalan kod gergasi adalah tugas yang amat berat walaupun untuk pasukan pakar keselamatan yang besar, WireGuard bertujuan untuk disemak secara menyeluruh oleh individu tunggal.

Contoh Config Wiregurad

[Interface]
PrivateKey = 8DNMp8n8uMZflnOejt+PdzMVKuUynihxo+1IKcWfH00=
Address = 10.9.5.177/24
DNS = 8.8.8.8
MTU = 1420
[Peer]
PublicKey = 5/mK90+vv8Or+fmIwS0YCeaRDBeRAzcKs1Zb9PK0uV0=
AllowedIPs = 0.0.0.0/0, ::/0 
Endpoint = bug.dotycat.com.wg-sg1.sshocean.net:2650
PersistentKeepalive = 25

Berikut contoh config wiregurad yang saya buat di sshocean

Cara Pasang Bug WireGurad

  1. Perhatikan contoh config wiregurad yang saya berikan di atas, Lihat pada menu Endpoint "bug.dotycat.com.wg-sg1.sshocean.net:2650"
  2. Cukup ubah "bug.dotycat.com" dengan bug host teleco anda.
  3. Tetapi sekiranya config wiregurad anda menggunakan alamat ip ipv4 contoh 123.123.123.123:2650, anda perlu buat wildcard ipv4 to domain.
  4. Untuk membuat wildcard domain anda boleh menggunakan cloudflare.com.
  5. Selesai set bughost simpan config anda dan try connect.

Kalau nak akaun wiregurad premium boleh terus contact admin di telegram @anzclan, Nak try sehari pown boleh no hall laa ,

Baikla sampai di sini sahaja perkongsian saya tentang Cara Memasang Bug host Teleco Menggunakan Wiregurad, Sekiranya ada kesilapan silakan perbetulkan di ruangan comment, ya  Jangan lupa support bagi dua tiga iklan pown jadi la haha. Wasalam

Conclusion

So I think you might understand and like our article about Cara Memasang Bug host Teleco Menggunakan WireGurad. So in my conclusion, If you don't understand any of the steps then don't hesitate to leave a comment in the space we have provided.

Share with your friends and spread this article to the whole world😍

Assalamualaikummm..

Comments