Cara Menggunakan V2ray VPN Di Laptop/PC

Cara Menggunakan V2ray VPN Di Laptop/PC

Summary

This time I will share about 'Cara Menggunakan V2ray VPN Di Laptop/PC'

Continue reading about our main topic which is Cara Menggunakan V2ray VPN Di Laptop/PC

Kali ini Dotycat.com akan kongsikan cara menggunakan V2ray VPN di pc ataupun laptop steb by step

Hai, Kali ini dotycat.com akan kongsikan tutorial cara mengunakan aplikasi v2ray di pc dan laptop, Selain iku Dotycat.com juga akan kongsikan cara menukar bahasa aplikasi V2rayN ke bahasa english

Sebelum itu saya akan terangkan sedikit tentang vpn supaya para pembaca yang baru ingin mengenali VPN dapat memahaminya..

Dalam Posting ini kami tidak kongsikan mana-mana bug host teleco so pandai-pandai la korek cari bughost, rasanya banyak dkat telegram so korg cari dkt sana, di posting ini kami cuma akan kongsikan cara set sahaja.

Apa itu VPN?

VPN (Rangkaian Peribadi Maya) ialah perkhidmatan sambungan yang memberi anda akses kepada Laman web secara selamat dan peribadi dengan menukar laluan sambungan melalui pelayan dan menyembunyikan pertukaran data yang berlaku.

Ringkasnya, VPN menghubungkan telefon pintar, tablet, PC ke komputer lain (biasanya dipanggil Pelayan VPN) di suatu tempat yang disambungkan ke internet, dan membolehkan anda menyemak imbas internet menggunakan rangkaian internet komputer.

Jadi jika komputer (pelayan) berada di negara yang berbeza, ia akan menjadi negara yang anda gunakan apabila internet cuba memukul anda melalui sambungan itu dan anda boleh mengakses sesuatu yang anda tidak boleh akses dari negara anda.

Selain itu ada beberapa VPN yang kita boleh gunakan untuk mendapatkan akses internate secara percuma dengan nama popularnya internate underground, tetapi dalam topik ini kita tidak akan bincangkan tentang internate underground ini haha ok.

Kita teruskan ke topik utama kita tentang cara menggunakan V2ray di pc atau laptop, Teruskan membaca ya.

Cara gunakan V2ray di PC/Laptop?

 1.  Pertama sekali anda harus download aplikasi V2rayN, untuk link download aplikasi ini saya akan sertakan di akhir posting ini.
 2. Seterusnya sebelum anda menggunakan V2rayN anda perlu menukar bahasa ke english kerana bahasa asalnya iala china, Tapi sekiranya anda memahami china anda boleh terus menggunakan aplikasinya.
 3. Untuk tukar bahasa anda perlu masuk ke menu HELP kalau dalam bahasa englishnya, Boleh semak gambar berikut.
 4. Seterusnya click bahasa english, Lihat gambar untuk lebih memahami

  .
 5. Selanjutnya tekan butang exit V2rayN, Dan buka semula aplikasinya, dengan kata lain restart aplikasi untuk melihat penukaran bahasa.
 6. Selanjutnya anda perlu memasukan config v2ray anda dengan dua cara ia itu scran form Qr ataupun Inport form Clipbord, Lihat gambar di bawah untuk lebih memahami

  .
 7. Untuk mendapatkan config secara percuma anda boleh terus cari channel kami di telegram @dtvpn, Or terus chat ke admin @anzclan, untuk mendapatkan config trial sehari, Tapi sehari pown da ok untuk belajar.
 8. Sekiranya da infort config, seterusnya set config ke aktip config dengan cara right click config yang nak di aktipkan da set as server active (enter), Untuk lebih jelas lihat gambar berikut

  .
 9. Ok lanjut hhaa. Selesai set aktip config restart aplikasi V2rayN, Bila da masuk aplikasi V2rayN ini akan auto connect

  .
 10. Sekiranya kurang faham, saya akan sediakan video tutorial dalam masa terdekat.

Baikla, sampai disini sahaja perbincangan tentang cara menggunakan V2ray di pc/laptop dan sekiranya ada pertanyaan boleh tingalkan pertanyaan anda di ruangan comment, admin akan balas secepatnya. sekian, Terima kasih, jangan lupa tekan iklan yaa hahah..

Conclusion

So I think you might understand and like our article about Cara Menggunakan V2ray VPN Di Laptop/PC. So in my conclusion, If you don't understand any of the steps then don't hesitate to leave a comment in the space we have provided.

Share with your friends and spread this article to the whole world😍

Assalamualaikummm..

Comments