Cara Lajukan Internet Digi Dengan Menggunakan VPN

Cara Lajukan Internet Digi Dengan Menggunakan VPN

Summary

This time I will share about 'Cara Lajukan Internet Digi Dengan Menggunakan VPN'

Continue reading about our main topic which is Cara Lajukan Internet Digi Dengan Menggunakan VPN

Kali ini dotycat.com akan kongsikan Cara Lajukan Internet Digi Dengan Menggunakan VPN Langanan unlimited Capped 3mbps/6mbps ataupun 12mbps untuk teleco digi terbaru.

Ada beberapa rakan pembaca kita yang mengirimkan pertanyaan melalui Contact form Yang bertanyakan tentang Cara Lajukan Internet Digi Dengan Menggunakan VPN , Jadi admin akan kongsikan satu tutorial untuk bypass capped speed untuk internate digi dengan syarat anda melangan plan internate unlimited, Sama ada 3mbps,6mbps dan 12mbps bergantung pada keperluan anda.

Kita teruskan ke tutorialnya, Oh hampir terlupa, Sebelum anda terus ke tutorial ini anda harus mempunyai config VPN websocket ama ada Trojan , Vless , Vmess ataupun SSh,  Yang paling penting ianya config yang menggunakan websocket, selain itu korang juga perlu menyediakan aplikasi VPN seperti Http Custom, V2rayng, ArmodVPN dan banyak lagi di mana anda boleh mendapatkanya secara percuma di google play store asalkan aplikasi yang korang gunakan support websocket (wss).

Kita teruskan ke tutorialnya.

Keperluan : 

 1. Sediakan Aplikasi VPN seperti (telah saya sebutkan di atas)
 2. Sediakan Config SSH/Vless/Vmess ataupun Trojan, Sekiranya korang tidak mempunyai config berikut, Korang boleh membeli trial config melalui shopee saya >> Shopee Dotycat << Sya telah sediakan config Trial selma 3 hari dengan harga cukup murah.
 3. Setelah dua keperluan di atas telah anda siapkan, Korang perlu inport config ke aplikasi VPN.
 4. Untuk setting config Ubah pat yang saya sebutkan sahaja, sekiranya anda edit pat yang saya tidak sebutkan , Kemungkinan config VPN anda tidak akan berfungsi ataupun dengan kata lain sambungan internate anda tidak akan berfungsi.

Untuk Tutorial yang pertama saya akan menggunakan config Vmess/Vless dan Trojan kerana settingnya semuanya sama cuma beza protokol.

Vless / Vmess & Trojan

 1. Masukan Config anda ke dalam aplikasi Http custom / Armod vpn / V2rayng.
 2. Edit config anda dan ikut setting berikut.
 3. Pastikan Config yang anda gunakan iala config NON TLS dengan port 80.
 4. Server adress / Adress - ubah menjadi dg.scvpn.me .
 5. Host - Edit menjadi Server adress.
 6. Save dan tekan butang connect. Korang boleh coma speedtest.
 7. Selesai.

SSH Websocket : 

Untuk Penggunaa SSH korang boleh rujuk posting saya sebelumnya di - Tutorial Setting SSH Over Websocket Cloudflare CDN

Untuk lebih memahami boleh rujuk pada posting-posting saya sebelumya, Saya tela kongsikan banyak tips untuk bypass speed internet korang.

Teruskan support blog sederhana dotycat.com

Conclusion

So I think you might understand and like our article about Cara Lajukan Internet Digi Dengan Menggunakan VPN. So in my conclusion, If you don't understand any of the steps then don't hesitate to leave a comment in the space we have provided.

Share with your friends and spread this article to the whole world😍

Assalamualaikummm..

Digi Booster #mytag
Comments