Fungsi VPS: Ketahui Ini Sebelum Menggunakan VPS

Fungsi VPS: Ketahui Ini Sebelum Menggunakan VPS

Summary

This time I will share about 'Fungsi VPS: Ketahui Ini Sebelum Menggunakan VPS'

Continue reading about our main topic which is Fungsi VPS: Ketahui Ini Sebelum Menggunakan VPS

Kami telah mengumpulkan 7 fungsi VPS lengkap (VPN, desktop remote, Dll.). Terdapat banyak faedah VPS untuk kesinambungan perniagaan anda. Semak penggunaan VPS dalam artikel ini

Kami telah mengumpulkan 7 fungsi VPS lengkap (VPN, desktop remote, Dll.). Terdapat banyak faedah VPS untuk kesinambungan perniagaan anda. Semak penggunaan VPS dalam artikel ini

Berbanding hosting kongsi, VPS kurang popular. Kebanyakan orang menggunakan hosting bersama terlebih dahulu kerana ia lebih berpatutan dan agak mudah untuk dikendalikan daripada VPS. Mungkin anda juga salah seorang pengguna hosting kongsi ataupun lebih dikenali sebagai share hosting.

Walaupun begitu, tidak rugi untuk menambah pengetahuan tentang VPS. Mungkin anda perlu menaik taraf keperluan hosting anda daripada shared hosting kepada VPS dalam masa terdekat.

Terdapat pelbagai fungsi VPS yang boleh anda gunakan untuk meningkatkan prestasi laman web atau perniagaan yang anda uruskan. Perkhidmatan VPS boleh digunakan untuk pelbagai perkara.

Berikut adalah 7 fungsi VPS.

  1. Dapat Menampung Trafik YangTinggi
  2. Boleh dijadikan Sebagai Web Hosting Skala Kecil
  3. Boleh dijadikan Sebagai Penyimpanan File Hosting
  4. Boleh digunakan untuk Remote Desktop
  5. Boleh dijadikan Sebagai VPN
  6. Boleh dijadikan Sebagai Server Percobaan
  7. Boleh dijadikan Sebagai Private Backup

Untuk lebih memahami Anda boleh melihat penjelasan lengkap tentang fungsi VPS dalam ulasan berikut.

Mengetahui fungsi VPS akan memudahkan anda untuk menentukan jenis perkhidmatan yang betul. Berikut adalah beberapa fungsi dan kegunaan VPS yang telah kami rumuskan, Seterusnya menjimatkan kos pembelian mengikut keperluan atau kegunaan anda ya boskuu.

Dapat Menampung Trafik YangTinggi

Jika anda menguruskan Laman web dengan trafik yang sangat tinggi, VPS ialah perkhidmatan yang sesuai untuk Laman web anda. Jika anda menggunakan perkhidmatan pengehosan kongsi, anda boleh bertukar daripada perkhidmatan pengehosan kongsi kepada perkhidmatan VPS.

Trafik yang sangat tinggi pada Laman web yang masih menggunakan perkhidmatan pengehosan kongsi boleh mengakibatkan penggantungan domain kerana ia berpotensi mengganggu sumber kongsi yang digunakan oleh pengehosan bersama.

Biasanya penyedia perkhidmatan pengehosan yang anda gunakan akan memberitahu anda jika trafik di Laman web anda terlalu tinggi dan anda perlu bertukar kepada perkhidmatan VPS. Selain itu, anda juga perlu menyemak trafik laman web dengan kerap untuk menentukan bila masa yang sesuai untuk menukar perkhidmatan kepada VPS.

Boleh dijadikan Sebagai Web Hosting Skala Kecil

Bagi anda yang mempunyai perniagaan perkhidmatan penciptaan laman web atau pembangun, anda boleh menggunakan perkhidmatan VPS untuk pengehosan web pelanggan anda. Dengan menggunakan VPS, anda mempunyai kawalan penuh ke atas tapak web yang menggunakan perkhidmatan VPS anda.

Boleh dijadikan Sebagai Penyimpanan File Hosting

Mungkin anda biasa dengan tapak seperti MediaFire, Zippy Share, Dropbox, Google Drive dan pelbagai tapak storan fail lain. Tapak storan fail dalam talian ini memudahkan anda menyimpan dan mengakses fail dalam talian.

Perkhidmatan VPS juga membolehkan anda menyimpan fail besar, untuk akses peribadi dan untuk pelawat ke tapak web anda. Anda tidak boleh menemui ciri ini dalam perkhidmatan pengehosan kongsi kerana biasanya ruang cakera pengehosan kongsi hanya dibenarkan untuk tujuan penciptaan tapak web.

Jika anda memerlukan ciri storan fail dalam talian seperti storan sandaran, perkhidmatan perkongsian fail, storan filem, foto, perisian dan storan fail besar lain, VPS ialah perkhidmatan yang sesuai untuk anda.

Boleh digunakan untuk Remote Desktop

VPS juga membolehkan anda mengakses dan menggunakan komputer atau pelayan dari jauh. Anda mempunyai kawalan penuh ke atas pelayan tanpa dihadkan oleh lokasi. Anda boleh mengawal pelayan di mana sahaja anda berada.

Boleh dijadikan Sebagai VPN

VPS juga boleh digunakan sebagai VPN atau Rangkaian Peribadi Maya. VPN ditakrifkan secara ringkas sebagai rangkaian yang disambungkan melalui internet, tetapi hanya boleh diakses oleh orang tertentu.

Fungsi VPS sebagai VPN boleh digunakan oleh syarikat atau organisasi yang memerlukan rangkaian peribadi untuk pekerja atau ahli mereka sahaja. Syarikat atau organisasi boleh menggunakan VPS mereka sebagai VPN untuk menyimpan data penting dan masih boleh menukar data dengan selamat semasa berada dalam rangkaian VPN.

Boleh dijadikan Sebagai Server Percobaan

Jika anda sedang membangunkan perisian, aplikasi, sistem pengendalian atau rangka kerja, sudah tentu anda memerlukan pelayan yang berpatutan, tetapi menyediakan kemudahan yang mencukupi untuk menjalankan percubaan perisian atau aplikasi.

Anda hanya boleh menggunakan pelayan khusus, tetapi harganya sudah tentu sangat mahal. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan perkhidmatan VPS untuk menjalankan eksperimen. Perkhidmatan VPS secara relatifnya lebih murah daripada pelayan khusus, tetapi mereka sudah menyediakan ciri yang mencukupi untuk pelayan peringkat percubaan.

Boleh dijadikan Sebagai Private Backup

Biasanya pakej perkhidmatan VPS disenaraikan secara khusus untuk menyediakan berapa banyak gigabait ruang cakera. Di Niagahoster sendiri, pelan perkhidmatan VPS tersedia daripada 20 GB hingga 160 GB. Selain boleh menggunakannya untuk menyimpan fail dalam talian, anda juga boleh menggunakannya untuk menyimpan data sandaran.

SO Bina Nak Try VPS?

Hahaha gurau je boss, tetapi saya rekomenkan sebelum anda membeli VPS anda boleh mencoba untuk menggunakan VPS DO , Anda boleh mendapatkan VPS DO secara percuma dalam masa 2 bulan percobaan disertakan free credit $100 tanpa membuat pembayaran 1 sen pun, untuk cara mendapatkan VPS percuma anda boleh baca article sebelumnya - FREE VPS.

Sekian.

Conclusion

So I think you might understand and like our article about Fungsi VPS: Ketahui Ini Sebelum Menggunakan VPS. So in my conclusion, If you don't understand any of the steps then don't hesitate to leave a comment in the space we have provided.

Share with your friends and spread this article to the whole world😍

Assalamualaikummm..

Comments